ЕКСКУРЗИЯ В БУТАН - Мистичното Приключение: Земята на Драконите

Открийте най-важните забележителности на популярните западни и духовни централни долини на Бутан в луксозна обстановка. Посетете дзонгове, храмове, манастири, дворци и се наслаждавайте на постоянно променящата се природна красота на горите и Хималайските върхове в удобството на специално подбрани автомобили! ПАРО - ТХИМПХУ - ДОЛИНА ПХОБЖИКА - БУМТАНГ - ПУНАКА - ХАА


Цени от   8399.00   7706.00 лв.

Ден 1

СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-КАТМАНДУ-ПАРО

СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-КАТМАНДУ-ПАРО

Отпътуване от София като ще имаме две прекачвания - Истанбул и Катманду. 

Ден 2

ПРИСТИГАНЕ В ПАРО – ТХИМПХУ

ПРИСТИГАНЕ В ПАРО – ТХИМПХУ

Полетът до Паро е един от най-красивите планински полети в света, с постоянно променяща се панорама на някои от най-високите планини на Земята. Тази красива долина е дом на много от най-старите манастири и храмове на Бутан, както и на единственото международно летище на страната. След пристигането ни, представител от агенцията ни партньор ще ни посрещне с "Кадар" (традиционно шалче) и ще осигури необходимата помощ за завършване на всички имиграционни и митнически формалности.

След обяд ще се насладим на разходка около Паро, включително посещение на музея "Та Дзонг". Там ще открием множество реликви, произведения на изкуството и ръчни изделия, предлагащи вълнуваща първа стъпка в историческото, културното и религиозното минало на Бутан.

След това ще се отправим към Римпонг Дзонг, за да разгледаме картината на великия светец Миларепа, считан за майстор на медитацията от бутанците и вярван за достигнал просветление. Дзонговете са големи манастири и административни центрове на районите, които някога били стратегически крепости.

Отпътуване към столицата на Бутан - Тхимпху. Настаняване. Свободно време. Нощивка.

Ден 3

ТХИМПХУ

ТХИМПХУ

Закуска. Посещение на статуята на Буда Дордема от която се разкрива панорамна гледка. След това ще посетим Националния мемориален чортен, издигнат от Кралската майка като паметен обелиск за Третия крал, който почина през 1972 година.

Продължаваме към Храма Чангангка от 12-ти век и Зилуха Нонъри. След това ще посетим училището за изкуства, известно още като училище за живопис, което се намира в Каваянгса.

Вечерта ще се отправим към Ташичодзонг, "крепостта на славната религия", където ще видим министерствата, тайната канцелария на Негово Величество и централното монашество. Нощувка в Тхимпху.

Ден 4

ТХИМПХУ - ДОЛИНА ПХОБЖИКА

ТХИМПХУ - ДОЛИНА ПХОБЖИКА

Закуска. Отпътуваме до долината Пхобжика, ще преминем през планинския проход Дочу-Ла (3 100 метра). При ясно време, този проход предлага невероятна гледка към Хималайските върхове. След това ще спуснем към топлата долина на Пунака (общо време за каране около 2 часа).

Преживяването по време на карането през селската местност ще ни предостави поглед към ежедневния живот в това най-отдалечено от Хималайските кралства. Ще продължим по криволичещите планински пътища, преминавайки през смесени гори, преди да спуснем в широката и живописна долина Пхобжика.

Пхобжика е една от няколкото ледникови долини на Бутан и избран зимен дом на черноглавите жерави (ноември - март), мигриращи от Тибетското плато. Ще нощуваме в долината Пхобжика.

Ден 5

ДОЛИНА ПХОБЖИКА – БУМТАНГ

ДОЛИНА ПХОБЖИКА – БУМТАНГ

След закуска ще посетим Резервата Пхобжика, за да видим великолепните черноглави жерави (само ноември - март) и Гангтей Гомпа (Манастир), който датира от 16 век. След това ще преминем през прохода "Пеле Ла" (3 420 метра) на планинския хребет Черна планина към Тронгса (4,5 часа).

По пътя ще посетим красивия 18-веков Чендебжи Чортен, мемориален паметник или свети място в будитската традиция и се използва за почит и молитви. Тронгса е родното място на управляващата династия на Бутан. След това ще посетим Тронгса Дзонг, най-големият Дзонг в Бутан, и музея "Та Дзонг", който съдържа колекция от исторически артефакти на Кралското семейство.

След това продължаваме към Бумтанг (2,5 часа), духовното сърце на кралството. Бумтанг е дом на някои от най-старите дворци, будистки храмове и манастири на Бутан. Нощувка в Бумтанг.

Ден 6

БУМТАНГ

БУМТАНГ

Сутринта след закуска ще посетим Куржи Лхакханг, едно от най-свещените места в кралството, и Джамбей Лхакханг от 7 век. Този храм, създаден в началото на будизма в Бутан, е един от най-старите в кралството.

След обяд ще продължим с разходка, която включва посещение на Дзонг на Джакар - един от най-старите и исторически значими дзонгове в Бутан и Лхакханг на Тамшинг-  създаден през 1501 година от Пемалингпа и съдържа интересни, древни будистки стенни живописи. Нощувка в Бумтанг.

Ден 7

БУМТАНГ – ПУНАКА

БУМТАНГ – ПУНАКА

Зкуска. Отпътуване за Пунака и спираме по пътя в Тронгса за обяд. Продължаваме към Пунака, наслаждавайки се на пътя през красивата местност. Ако имаме късмет, можем да се сблъскаме с дива природа и бутанската фауна. Нощувка в Пунака.

Ден 8

ПУНАКА

ПУНАКА

Закуска. Отпътуваме към селата Тало и Нобганг. Ще разгледаме манастира в Тало и след това ще се върнем в селото Нобганг. Село Нобганг, разположено на хълм преди Тало, е родното село на четирите кралици. Посещението на това очарователно село с прекрасна гледка към долината на Пунака може също да бъде комбинирано с посещение на Тало. Ще се насладим на красивите гледки към долината по целия път надолу. В това добре организирано селско общество ще откриете двореца на четвъртия крал, както и две Лхакханги и две Чортен, посветени на паметта на Жабдрон Нгаванг Намгел. Лхакхангът е будистки храм или светилище, където се провеждат религиозни обреди и молитви. Чортенът, от друга страна, е света сграда или структура в будистката традиция, която се използва за почит и молитви.

Обядът ще бъде в къща в Нобганг или в Аум Леки Органик ферма. След обяд посещаваме Пунака Дзонг, „Дворец на Голямото Щастие“, построен през 1637 г. от Шабдронг, „Обединителят на Бутан“, както предсказа великият Гуру Римпоче (Падмасамбхава). Това е зимното седалище на Дже Кхенпо и на стотици монаси, които се преместват от Ташичоедзонг в Тхимпху на това по-топло място.

Храмът на Пунака Дзонг е прекрасен пример за традиционната архитектура с четири сложно изработени входни греди от тис, украсени със злато и сребро. Точно тук през 1907 година е коронясан първият крал на Бутан.

По-късно имаме възможност да се върнем в Dhensa Boutique за свободно време или на кратка разходка до Чими Лхакханг, храм на Друкпа Куени. Той наследява титлата "Божественият лудак" след като се бунтува срещу ортодоксалния будизъм в своето време. Нощувка в Пунака.

Ден 9

ПУНАКА - ТХИМПХУ – ПАРО

 ПУНАКА - ТХИМПХУ – ПАРО

Закуска. Отпътуване обратно до Тхимпху, където ще имате възможност да посетите магазини за ръчно изработени изделия и сувенири и да се насладите на обяд. След това продължаваме до Паро, за да се настаните.

Останалото от деня е свободно време, което може да използвате за разглеждане на града Паро или за наслаждаване на процедури в спа центъра на вашия хотел. Нощувка в Паро.

Ден 10

ПАРО - ХА – ПАРО

ПАРО - ХА – ПАРО

Закуска. Oтпътуване до Хаа през Челе Ла (3 988 м). От прохода може да видите долината на Паро от едната страна и долината на Хаа от другата. Възможност за пикник на Челе Ла. След това се наслаждаваме на разходки в Хаа, посещавайки катшо село и манастира Катсо. Катшо село е типично бутанско село, характеризиращо се с традиционните бутански домове и начина на живот на местните жители. Тук можем да получим представа за автентичния бутански опит и да се запознаем с местната култура и обичаи. Долината Хаа беше отворена за туристи през 2002 година и е най-малко посещаваната долина в Бутан поради липсата на туристическа инфраструктура.

Това помогна да се запази Хаа такъв, какъвто винаги е бил, с бутански семейства, които живеят традиционен и прост живот. В долината Хаа няма хотели на стандарт за туристи, така че се връщаме в Паро за нощувка. По време на връщането към Паро посещаваме Лхакханг Кичу от 7 век, един от 108-те храма построени от тибетския крал Сонгцен Гампо. Следобедът е свободен. Нощувка в Паро.

Ден 11

ПАРО - КАТМАНДУ - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

ПАРО - КАТМАНДУ - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Събуждаме се за закуска, преди да тръгнем към летището за полета си обратно към София. До скоро, Бутан!

Цената включва

 • Полет София-Паро-София с включени летищни такси и 23 кг багаж
 • 2 нощувки в хотел Le Meridian (*****) в Тхимпху
 • 2 нощувка в хотел Dhensa Boutique (****) в Пунака
 • 1 нощувка в хотел Gangtey Goenpa Lodge (*****) в Пхобжика
 • 2 нощувки в хотел Amankora (*****) в Бумтанг
 • 2 нощувки в хотел Como Uma Paro (*****) в Паро
 • Автомобили и шофьор за цялата обиколка в Бутан
 • Англоговорящ водач, сертифициран и одобрен от Министерството на туризма
 • Входна такса за дзонг, храмове, манастири и музеи
 • Всички хранения /закуска, обяд, вечеря/
 • Застраховка за пътуване
 • Такса за устойчиво развитие
 • Такса за виза за Бутан 
 • Бутилирана вода 

Цената не включва

 • Такси за допълнителен багаж
 • Телефонни разговори
 • Лични разходи
 • Алкохолни напитки
 • Бакшиши за гид и шофьор

Допълнителна информация

Изискванията за виза за посещение на Бутан включват:

 • Регистрация на посещението чрез лицензиран туроператор: Туристите трябва да пътуват с официално организирана туристическа група, която е резервирала тур с местно туристическо агенство в Бутан.
 • Попълване на заявлението за виза: Туристите трябва да попълнят всички необходими формуляри за виза и да предоставят всички необходими документи, които се изискват от бутанското министерство на вътрешните работи.
 • Паспорт: Пътниците трябва да имат валиден паспорт със срок на валидност, който позволява пълното им пребиваване в Бутан.
 • Фотография: Обикновено се изисква една или две нови снимки на апликанта с определени характеристики за размер и стил.
 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене