Класическа Индия! Гарантирано отпътуване!

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА – ДЖАНСИ – КХАДЖУРАХО – ВАРАНАСИ


Цени от 3660.00 лв.

Ден 1

ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ

ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ

Полет София-Делхи. При пристигането в Делхи, наш представител ще ни посрещне на летището и ще ни съдейства с процеса на настаняване в хотела. Нощувка в хотел.

Ден 2

ДЕЛХИ

ДЕЛХИ

След закуска ще посетим джамията Джама в Делхи - кралската джамия, построена от моголския император Шах Джахан през 1656 г. След това ще се повозим на велосипедна рикша из тесните улички на Чандни Чоук - гръбнакът на Стария Делхи, където се намират пазарът на подправки и улицата на бижутерите. Ще преминем покрай Червения крепост (обект на световното наследство на ЮНЕСКО).

Ще посетим Раджхат - мястото на последното пътуване на Махатма Ганди. По-късно ще продължим към Гробницата на Хумаюн, която е построена през 1565 г. от н.е., девет години след смъртта на Хумаюн, от неговата възрастна вдовица. Ще посетим Индийската порта (военния мемориал, посветен на мъчениците от Първата световна война), Двореца на президента - бивш дворец на вицекраля, сградата на Парламента и сградата на Секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектура от 20-ти век. Ще видим Кутуб Минар - минаре и "кула на победата", част от комплекса Кутуб, който се намира на мястото на най-стария укрепен град в Делхи - Лал Кот, основан от томарите раджпути.

По-късно ще посетим хиндуистки храм и ще направим шопинг тур в Connaught Place. Нощувка в хотела.

Ден 3

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР

След закуска ще отпътуваме за Джайпур. При пристигането ни в Джайпур, ще се настаним в хотела. Джайпур е столицата на щата Раджпут Раджастан и е известен със своето архитектурно чудо и богато културно наследство. Украсен с розови дворци от пясъчник, величествени крепости и зелени градини на фона на живописния хълм Аравали, Джайпур представлява очарованието на богатото минало на Индия и изтънчеността на процъфтяващ метрополис. Махараджа Савай Джай Сингх II основава града през 1727 г., когато решава да премести столицата си от Амер. Нощувка.

Ден 4

ДЖАЙПУР

ДЖАЙПУР

След закуска ще посетим крепостта Амбър , разположена в Амбър, на 11 км от Джайпур. Амбър Форт е една от най-известните крепости в Раджастан. Построена през 1592 г. от Раджа Ман Сингх, крепостта е изградена от червен пясък и мрамор. Крепостта се гордее с различни забележителни сгради като "Diwan-i-Aam", "Sheesh Mahal" и "Sukh Mahal", като в него се усеща влиянието както на хиндуистката, така и на мюсюлманската архитектура. По пътя към крепостта Амбър  ще направим кратка спирка за снимки в Хава Махал - "Двореца на ветровете".

Следобед ще посетим градския дворец на махараджата. Представляващ комплекс от дворове, градини и сгради, впечатляващият Градски дворец се намира в самия център на Стария град и представлява внушителна смесица от традиционна раджпутска и моголска архитектура. Ще посетим и Джантар Мантар - обект на световното наследство на ЮНЕСКО, най-голямата от петте астрономически обсерватории, построени от махараджа Джай Сингх в периода 1727-1734 г. в Северна Индия. Нощувка в хотела.

Ден 5

ДЖАЙПУР – АГРА

ДЖАЙПУР – АГРА

След закуска ще отпътуваме за Агра. По пътя ще посетим Фатехпур Сикри. Построен от моголския император Акбар в средата на XVI в., Фатехпур Сикри е трябвало да бъде новата столица на неговата империя. Това е и почитта на императора към свети шейх Салим Чишти, който предсказва раждането на така желания син и наследник на императора. Сикри представлява обширен комплекс от дворци, джамии, храмове и други постройки. Той е зашеметяваща амалгама от персийския и индийския стил на строителство. При пристигане ще се настаним в хотела. Нощувка.

Ден 6

АГРА

АГРА

Закуска. По изгрев слънце ще посетим Тадж Махал, построен от моголския император Шах Джахан. Следобед ще посетим крепостта Агра, която в рамките на 2,5-километровите си стени обхваща имперския град на моголските владетели. Състои се от много приказни дворци, като двореца Джахангир и Хас Махал, построени от Шах Джахан; зали за публика, като Diwan – i – Khas; и две много красиви джамии. Ще посетим гробницата на Itimad-ud-daulah или Baby Taj, изящна мраморна гробница, направена от кралицата на император Джахангир, Нур Джахан, в памет на нейния баща Mirza Ghiyas Beg през 1622-1628 г. Нощувка в хотела.

Ден 7

АГРА – ДЖАНСИ – КХАДЖУРАХО

АГРА – ДЖАНСИ – КХАДЖУРАХО

Закуска в хотела. Трансфер до жп гарата за качване на влак за Джанси. (Подробности за влака: Shatabdi Express 08:17 ч./10:48 ч.) При пристигането ни в Джанси, по пътя ще посетим Орха „Вождът на Бундела Райпут, Рудра Пратап, основава града, разположен на брега на красивата река Бетва, през 16 век. Думата орха означава „скрит“. Пристигане в Каджурахо и настаняване в хотела. Нощувка в хотел.

Ден 8

КХАДЖУРАХО – ВАРАНАСИ

КХАДЖУРАХО – ВАРАНАСИ

След закуска ще посетим Източната и Западната група храмове. Източните храмове включват храма Гантай, храма Джавари и храма Вамана, посветен на въплъщението на джуджето на бог Вишну, а западната група храмове включва храма Кандария Махадео на бог Шива и храма Chaunsath Yogini, посветен на 64-те йогини на богинята Кали. Сред западните храмове ще видим храма Бхратжи.

Трансфер до летището за полет за Варанаси. Пристигане и настаняване в хотела.

Вечер: Ще присъстваме на церемония на свидетелите на Аарти на река Ганг. Нощувка.

Ден 9

ВАРАНАСИ

ВАРАНАСИ

Закуска. Рано сутринта ще се возим на лодка по река Ганг, за да видим гатите за къпане и местата за кремация. Ще посетим храма Висванат, известен също като Златния храм, поради позлатените си кули. Сутринта ще посетим храма Бхарат Мата, посветен на националното олицетворение на Индия, който има релефни карти на Индия, издълбани в мрамор, както и храма Дурга и храма Тулси Манас. Ще обиколим университета Бенарес Хинду, който е много зелен и спокоен кампус. Малцина знаят, че този университет е построен по време на индийската борба за свобода и е известен като Оксфорд на Изтока.

Следобед ще направим екскурзия до Сарнат, основният будистки център в целия свят. Разположен на 13 км североизточно от Варанаси, Сарнат е парк с елени, където Гаутама Буда, след като постигнал просветление в Бодхгая, предал първите учения на дхарма. Освен това, чрез просветлението на Кондана, будистката сангха възникнала в този парк. Гаутама Буда дошъл тук, за да научи бившите си пет другари на Дхарма и по този начин Сарнат се смята за мястото, където будизмът е намерил своите корени, родната земя на това изкуство на живота. Нощувка.

Ден 10

ВАРАНАСИ – ДЕЛХИ

ВАРАНАСИ – ДЕЛХИ

След закуска ще се отправим към летището за свързващ полет за Делхи. При пристигането ни в Делхи ще ни посрещнат на летището и ще ни трансферират до хотела. Нощувка в хотел.

Ден 11

НАПУСКАНЕ НА ДЕЛХИ

НАПУСКАНЕ НА ДЕЛХИ

Закуска в хотела. В удобно време ще се отправим към международното летище за полет към София.

Цената включва

 • Полет София-Делхи-София
 • 3 нощувки в Park Plaza / De Venture / Regent Grand (****) в Делхи
 • 2 нощувка в Howard Plaza / Clarks Shiraz / P L Palace (****) в Агра
 • 2 нощувки в Fern Residency / Ramada (****) в Джайпур
 • 1 нощувка в Hotel Ramada (****) в Каджурахо
 • 2 нощувки в The Amayaa / Pristine (****) във Варанаси
 • Общо 05 нощувки при настаняване на двойна/двойна стая
 • Ежедневна закуска на шведска маса в хотела.
 • Всички трансфери при пристигане 
 • Англоговорящ водач 
 • Езда на слонове в крепостта Амбър, Джайпур

Цената не включва

 •  Входни такси за паметници (според действителните, плащат се директно на паметниците)
 •  Разходи от личен характер като напитки, лична застраховка, бакшиши и телефонни разговори.

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 2-ма туристи!

Екскурзията се провежда в интернационална група с екскурзовод на английски език по време на целия маршрут

Електронна туристическа виза за Индия

Документи:

 • Снимка с паспортен формат (цветна, с бял фон).
 • Сканирано копие на страницата на паспорта с личните данни.
 • Платена такса

Разпечатване на визата: Разпечатайте получената e-Visa и я носете със себе си при пътуването.

Изисквания и условия

 • Паспортът трябва да е валиден поне 6 месеца от датата на пристигане в Индия.
 • Трябва да имате валиден билет за връщане или за продължаване на пътуването.
 • e-Visa позволява до 60 дни престой в Индия и може да бъде използвана за влизане през определени летища и пристанища.
 • Максимум два пъти в годината може да се кандидатства за e-Visa.

1 евро = 90.17 индийски рупии

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене