Екскурзия от Тадж Махал до Хималаите: Приключение в Индия и Непал! Групово пътуване с водач с български език!

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – ФАТЕХПУР СИКРИ – АГРА – ТАДЖ МАХАЛ – ВАРАНАСИ – КАТМАНДУ – ПОКХАРА


Цени от 4040.00 лв.

Ден 1

Пристигане в Делхи

Пристигане в Делхи

Полет София-Доха-Делхи. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощуваме в хотел.

Ден 2

Делхи

Делхи

Закуска. Сутринта ще се отправим на обиколка на Делхи. Ще посетим Радж Гхат и Шанти Вана - местата за кремация на Махатма Ганди и Джавахарлал Неру, Джама Масджид (една от най-големите и известни джамии в Индия) и ще минем покрай Червената крепост, която е служила като основна резиденция на моголските императори за почти 200 години, и Чандни Чоук, един от най-старите и най-известни пазари в Делхи. Следобед ще посетим Кутуб Минар, построен от Кутуб-уд-Дин Айбек през 1199 г., гробницата на Хумаюн, Портата на Индия (военна мемориална арка) и храма Лакшми Нараян - модерен индуски храм. Ще караме покрай сградата на президента, сградата на парламента, сградите на правителствения секретариат и търговския център Connaught Place. Нощувка в хотел.

Ден 3

Делхи – Джайпур

Делхи – Джайпур

След закуска ще тръгнем към Джайпур. При пристигането ни в Джайпур ще се настаним в хотела и вечерта ще имаме свободно време за пазаруване около местния пазар. Джайпур, известен още като Розовия град, е столица на Раджастан и е известен със своите величествени крепости, разкошни хавели, красиви езера и пясъчни дюни. Нощувка в хотел.

Ден 4

Джайпур

Джайпур

Сутринта след закуска ще посетим крепостта Амбър, древната столица на щата. Ще посетим Шиш Махал, една от най-забележителните и красиво украсени зали в Амбърската крепост, блестяща от огледала. Следобед ще направим обиколка на Джайпур, включваща градския дворец на махараджата, обсерваторията и градините Рам Нивас. Ще минем покрай Хава Махал, известен още като "Дворецът на ветровете," една от най-известните забележителности на Джайпур, и през жилищните и бизнес зони на града. Нощувка в хотел.

Ден 5

Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра

Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра

След закуска ще тръгнем към Агра, град в индийския щат Утар Прадеш, разположен на брега на река Ямуна. Градът е световноизвестен със своите монументални архитектурни чудеса, като по пътя ще посетим Фатехпур Сикри. Построен между 1571 и 1585 г., Фатехпур Сикри е един от най-добрите примери за моголско архитектурно великолепие. При пристигането ни в Агра ще се настаним в хотела. Нощувка в хотел.

Ден 6

Агра – Варанаси

Агра – Варанаси

Сутринта ще посетим известния Тадж Махал, построен от моголския император Шах Джахан като паметник на неговата кралица Мумтаз Махал. След закуска ще посетим крепостта Агра, построена от Акбар през 1565 г. и по-късно превърната в дворец от Шах Джахан. Следобед ще посетим Itmad-ud-daulah, мавзолей, построен от мрамор, който се намира на брега на река Ямуна. Свободна вечер за пазаруване около местния пазар, а по-късно ще се отиваме до жп гарата за Варанаси. Нощувка на борда на влака.

 

Ден 7

Пристигане във Варанаси

Пристигане във Варанаси

При пристигането ни във Варанси, един от най-старите и свещени градове в Индия, разположен на брега на река Ганга. Този град е известен със своята богата история, духовни практики и културно наследство. Наш представител ще ни посрещне и заведе до хотела. След освежаване ще направим екскурзия до Сарнат, мястото, където Буда изнася първата си проповед, също ще посетим парка с елени и музея. Привечер ще се върнем във Варанаси. Нощувка в хотел.

Ден 8

Варанаси

Варанаси

Сутринта ще направим разходка с лодка по река Ганг за наблюдение на живота на вярващите край гатите. Гатитеса са широки каменни стъпала или платформи, които водят надолу към река или водоем, често се използват за извършване на религиозни ритуали и церемонии, като потапяне във водата за пречистване, молитви и други свещени обреди. Ще направим обиколка на Варанаси и ще посетим храмовете. Свободен следобед за самостоятелни дейности. Нощувка в хотел.

Ден 9

Варанаси – Катманду

Варанаси – Катманду

След закуска ще се тръгнем към летището за полет до Катманду. Катманду е столицата и най-големият град на Непал, разположен в Катманду долина в Хималайските планини. Градът е богат на културни и исторически забележителности. При пристигането ни в Катманду ще ни посрещнат и ще ни съдействат за трансфер до хотела. Нощувка в хотел.

Ден 10

Катманду

Катманду

След закуска ще направим обиколка на Катманду, посещавайки Пашупатинат, това е един от най-важните храмове на Шива в Южна Азия и е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Храмът е известен с богатата си архитектура, изобразяваща различни аспекти на индуистката митология и културата. Ще посетим Будхнат, свето място, известно с голямата статуя на Буда, която се издига над града и площад Дурбар в град Бхактапур. Нощувка в хотел.

Ден 11

Катманду – Покхара

Катманду – Покхара

След закуска ще се отправим към Покхара, живописен град в централната част на Непал, разположен на бреговете на езерото Фева. Той е известен с невероятните си гледки към високите върхове на Хималайте, включително Мачапучаре и Анапурна. При пристигането ни в Покхара ще се настаним в хотела и ще имаме свободен ден за разглеждане на града. Нощувка в хотел.

Ден 12

Покхара

Покхара

След закуска ще направим еднодневна екскурзия до Сарангкот, планински връх в Непал, известен с невероятния си изглед към Хималайските планини. Нощувка в хотел.

Ден 13

Покхара – Катманду – Делхи

Покхара – Катманду – Делхи

След закуска ще се върнем към Катманду. При пристигането ни в Катманду ще се отправим към летището за полет до Делхи. При пристигането ни в Делхи ще ни посрещнат и ще ни съдействат за трансфер до хотела. Нощувка в хотел.

Ден 14

Делхи - София

Делхи - София

Трансфер до летището. Полет Делхи - Доха - София.

Цената включва

 • Самолетни билети София-Доха-Делхи-Доха-София
 • Самолетни билети Варанаси - Катманду - Делхи
 • Билети за влак Агра – Варанаси
 • 3 нощувки  със закуски в Park Plaza / De Venture / Regent Grand (****) в Делхи
 • 1 нощувка със закуски  в Howard Plaza / Clarks Shiraz / P L Palace (****) в Агра
 • 2 нощувки със закуски в Fern Residency / Ramada (****) в Джайпур
 • 3 нощувки  със закуски в The Amayaa / Pristine (****) във Варанаси
 • 2 нощувки със закуски в Hotel Manashlu / Himalaya Or Similar(****) в Катманду
 • 1 нощувка със закуски в Hotel Landmark / Shaara Or Similar(****) в Покхара
 • Всички трансфери при пристигане 
 • Англоговорящ водач 
 • Езда на слонове в крепостта Амбър, Джайпур

Цената не включва

 •  Входни такси за паметници (според действителните, плащат се директно на паметниците)
 •  Разходи от личен характер като напитки, лична застраховка, бакшиши и телефонни разговори.

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 10 туристи!

Екскурзията се провежда в интернационална група с екскурзовод на английски език по време на целия маршрут

Визова информация:

Непал: Виза при пристигане: Можете да получите виза при пристигане на международното летище в Катманду или на сухопътни граници. Трябва да попълните формуляр за кандидатстване, да предоставите паспортни снимки и да заплатите визовата такса.

Индия: Електронна виза: Индия предлага електронни визи за туристически, бизнес и медицински посещения. 

Валутна информация: 1 евро = 90.56 Индийски Рупии

Документи за пътуване: валидни задгранични паспорти с минимална валидност от 6 месеца към дата на прибиране.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене