Екскурзия в Тайланд и магията на Пукет! Гарантирано отпътуване!

Банкок – Аютая – Чианг Май - Пукет


Цени от 4350.00 лв.

Ден 1

София-Банкок

София-Банкок

Полет София-Доха-Банкок

Ден 2

Пристигане в Банкок – Целодневна обиколка на града

Пристигане в Банкок – Целодневна обиколка на града

При пристигането си в Банкок, нашият водач и шофьор ще ни посрещне. Ще посетим Големия кралски дворец, посветен на церемонията на кралското семейство на Тайланд. В същия комплекс е великолепният Wat Phra Kaew, който е известен със статуята на Изумрудения Буда. След като посетим този комплекс, ще продължим с Уат Фо, гигантска къща на лежащия Буда.След това ще посетим Wat Traimit, който е известен като Златния Буда.

Следобед ще отидем в китайския квартал на Банкок, където ще разглеждаме пеша оживения квартал. Нашият водач, който е прекарал години в Банкок и е запознат с неговия лабиринт от улици, ще ни отведе на разходка по едни от най-старите улици на града.

След това ще се качим на дълга лодка за обиколка по река Чао Прая и много оживени вътрешни канали, които предлагат фантастична гледка към местния живот отблизо. По пътя ще спрем в Wat Arun, храмът на зората.

Ще се върнем в хотела за настаняване и свободно време за почивка. 

Нощувка в Банкок.

Ден 3

Банкок – Аютая – Банкок – Полет до Чианг Май

Банкок – Аютая – Банкок – Полет до Чианг Май

Закуска в хотела. На сутринта ще отпътуваме за Аютая; отнема около час, за да стигнем до бившата тайландска столица. Ще станем свидетели на славата на древната столица чрез нейните руини.

Първо ще посетим Wat Mahathat, кралски храм на кралство Ayutthaya. Това е един от най-старите и важни храмове в историята на Аютая. След това ще продължим към древния дворец и Wat Phra Si Sanphet. Ще посетим и Viharn Phra Mongkol Bopit, една от най-големите бронзови статуи на Буда в Тайланд.

Ще обядваме за собствена сметка. След това ще посетим Wat Lokaya Sutha. Този храм съдържа голямо изображение на лежащия Буда. Последното ни посещение ще бъде летният дворец Bang Pa-In, построен през ерата на Аютая. Дворецът показва еклектична колекция от сгради, които съчетават европейски, кхмерски, тайландски и китайски архитектурни стилове. Това е любимият летен дворец на краля.

След това ще се върнем на летище Банкок, за да хванем полета си за Чианг Май. При пристигането си в Чианг Май, нашите водач и шофьор ще ни посрещнат и ще ни отведат до хотела, за да се настаним. Нощувка в Чианг Май.

Ден 4

Чианг Май

Чианг Май

Ще закусим в хотела. Сутринта ще започнем полудневната обиколка на града. Първата спирка ще бъде Wat Phra Singh, един от най-свещените храмове в Чианг Май с архитектура в стил Lanna, известен като „Храмът на лъвския Буда“.

Ще продължим към Wat Phan Tao, древен храм с красива градина, разположен точно до свещения Wat Chedi Luang. До Wat Phan Tao се намира Wat Chedi Luang, будистки храм в историческия център на Чианг Май, Тайланд. Чедито му е една от най-високите сгради в стария град. Тук се провеждат много важни будистки празници.

След това ще посетим най-големия централен пазар, Warorot Market (Kad Luang), оживен с ежедневната си суматоха. Ще видим екзотични пресни плодове, консерви, местни деликатеси, изобилие от дрехи, цветя и други дреболии.

Следобед ще посетим Дой Сутеп. Wat Prathat Doi Suthep е най-важният и известен храм в Чианг Май. Ще започнем обиколката с шофиране до 3500 фута над морското равнище до свещения храм Дой Сутеп. След това ще се изкачим по 306-те стъпала до портала на храма, който се пази от две прекрасни наги (змии). Ще се разходим из територията на Дой Сутеп покрай златни колони, шест футови гонгове и редици камбани. Петстепенни чадъри от злато са изложени във вътрешния двор. Дой Сутеп е построен през 1383 г. и е символ на Чианг Май. Това е най-свещеният храм в града и съдържа свещената реликва на Бог Буда, която е закрепена във великолепната златна пагода, която може да се види от километри наоколо. Ще имаме панорамна гледка към града и околностите от територията на храма.

Ще се върнем в хотела в Чианг Май за настаняване и почивка. Нощувка в Чианг Май.

Ден 5

Чианг Май – Резерват за слонове Канта

Чианг Май – Резерват за слонове Канта

Целодневният пакет в Резерват за слонове Канта ще ни предложи възможността да опознаем всеки от забележителните слонове и да научим за тяхното ежедневие и поведение. Ще разберем за живота със слоновете в естествения им дом и ще надникнем в тяхната история. Ще прекараме време с тези невероятни животни, които са приятелски настроени и щастливи, в безопасна зона. Ще ги храним, ще готвим с билки и ще ги къпем в реката.

Програма:

08:30 ч.: Трансфер от Чианг Май.

10:00 ч.: Ще пристигнем в убежището за слонове Канта и ще се преоблечем в традиционно облекло.

10:30 ч.: Ще приготвим плодове за нашите слонове и ще се запознаем с тях. Ще ги храним, ще ги докосваме и ще играем с тях.

12:00 ч.: Ще обядваме.

13:00 ч.: Ще приготвим и сготвим лепкав ориз, смесен с билки за нашите слонове. Ще научим за предисторията, здравните грижи и поведението на слоновете.

14:00 ч.: Ще се насладим на повече време в хранене и разходка със слонове до реката, където ще ги къпем. Ще ги нахраним с лепкави оризови топки и плодове.

15:00 ч.: Ще направим пауза за чай и кафе.След това ще напуснем убежището за слонове Канта и ще караме около 50 минути обратно до Чианг Май.

В парка ще ни позволят да прекараме възможно най-много време със слоновете. Следователно няма официален график и освен часовете за качване, показаните тук часове са приблизителни.

Какво да донесем:

 • Шапка
 • Кърпа
 • Бански костюм
 • Обувки за ходене
 • Слънцезащитни продукти
 • Смяна на дрехи и бельо
 • Репелент против насекоми
 • Камера (по избор)

Ще нощуваме в Чианг Май.

Ден 6

Чианг Май – Пукет

Чианг Май – Пукет

Закуска в хотела, след което напускане. Трансфер до летище Чианг Май, за да хванем полета си до Пукет. Трансфер до хотела в Пукет. Нощувка в Пукет.

Ден 7

Пукет – Koh Phi Phi с моторна лодка

Пукет – Koh Phi Phi с моторна лодка

Ще закусим в хотела.

07:30 ч.: Трансфер до кея.

08:30 ч.: Ще получим топло посрещане на кея.

09:00 ч.: Ще отпътуваме за остров Phi Phi Ley, където ще се насладим на красивия пейзаж на залива Мая, ще се гмуркаме с шнорхел в залива Loh Samah и ще посетим остров Хонг (лагуната Pileh) за плуване. Ще направим снимки в пещерата на викингите.

12:30 ч.: Обяд на остров Phi Phi Don.

14:30 ч.: Ще пристигнем на остров Кхай, където ще имаме свободно време на плажа.

16:15 ч.: Ще пристигнем обратно на кея. Трансфер до хотела. 

Нощувка в Пукет.

Ден 8

Пукет – свободен ден

Пукет – свободен ден

Закуска в хотела. Свободен ден.

Нощувка в Пукет.

Ден 9

Пукет - София

Пукет - София

Закуска в хотела.

Трансфер до летище Пукет. Полет Пукет-Банкок-Доха-София.

Цената включва

 • Самолетни билети София - Доха - Банкок - Доха - София с 25 кг багаж
 • Самолетни билети Банкок - Чианг Май - Пукет - Банкок
 • Англоговорящ местен екскурзовод.
 • Обиколки и трансфери с частни автомобили с климатик.
 • Всички необходими входни билети.
 • Всички хотели предлагат безплатна закуска
 • 1 нощувкa в хотел Center Point Hotel Bangkok **** в Банкок,
 • 3 нощувки в хотел Aruntara Riverside Boutique Hotel **** в Чианг Май
 • 3 нощувки в хотел Cape Sienna Phuket Gourmet Hotel & Villas **** в Пукет
 • Всички задължителни държавни данъци и такси 

Цената не включва

 • Лични разходи като пране, напитки, достъп до интернет, факс, телефонни разговори и др.
 • Бакшиши за вашия водач и шофьор.
 • Допълнителни хранения извън посочените в цената включва.
 • Тайландска виза

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 2ма туристи!

Тайландска виза

За българските граждани, които планират да посетят Тайланд с туристическа цел, е необходимо да се снабдят с туристическа виза. Ето информация за процеса:

Необходими документи за виза:

 • Попълнен визов формуляр - Може да бъде изтеглен от сайта на тайландското посолство или консулство.
 • Паспорт - Валиден поне 6 месеца от датата на влизане в Тайланд и с поне две празни страници.
 • Снимка паспортен формат - Обикновено една или две.
 • Копие от билети - Доказателство за запазен двупосочен билет.
 • Доказателство за финансови средства - Обикновено банково извлечение за последните три месеца, показващо достатъчни средства (около 700 евро)
 • Платена такса - Таксата варира в зависимост от вида на визата и се плаща при подаване на документите.

1 евро = 39,77 тайландски бат

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене