ПОЧИВКА В МАРБЕЯ - НАСЛАДЕТЕ СЕ НА 8 ДНИ КРАЙБРЕЖНО СПОКОЙСТВИЕ!

Марбея е изискана дестинация на Коста дел Сол, известна със своите луксозни курорти, златни плажове и оживен нощен живот. Потопете се в средиземноморския чар и културно наследство на този приказен крайбрежен град.


Цени от 1515.00 лв.

Ден 1

Малага - Марбея

Малага - Марбея

Отпътуване от летище София за Малага, Испания. Пристигане на летище Малага. Трансфер до хотела в Марбея. Настаняване. Нощувка

Ден 2

Марбея

Марбея

Закуска. Свободно време за плаж или опознаване на района. Вечеря. Нощувка. 

Марбея разполага с множество красиви плажове, сред които най-популярни са „Плая де ла Фонтанила“, „Плая де Кабопино“ и „Плая дел Фаро“. Тук можете да се насладите на кристално чисти води.
След това може да се разходите до „Пуерто Банус“- луксозното яхтено пристанище, на което ще видите впечатляващи яхти, дизайнерски бутици и известни ресторанти. Нощният живот тук е особено оживен и привлича много знаменитости.
Историческият център (Casco Antiguo), Старият град на Марбея е изпълнен с тесни калдъръмени улички, бели къщи с цветя и очарователни площади като „Пласа де лос Нарранхос“. 
Задължително се отбийте до парковете „Ла Аламеда“ - прекрасни градски парк, с екзотични растения и фонтани, идеален за разходки и почивка. Наблизо е „Авенида дел Мар“, където можете да видите скулптури на Салвадор Дали.
Марбея съчетава модерния лукс с традиционното андалуско очарование, предлагайки на посетителите си разнообразие от активности и изживявания. Независимо дали търсите релаксация на плажа или активен нощен живот, Марбея има какво да предложи.

Ден 3

Марбея - Михас

Марбея - Михас

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за посещение на  Михас - едно от най-очарователните андалусийски села (необходимо е ползването на междуградски транспорт). Вечеря. Нощувка. 

Михас е чаровно бяло селце, разположено на около 35 км североизточно от Марбея, подредило амфитеатрално своите бели къщички по скалистите склонове на планината с гледка към морето, то е известно със своите калдъръмени улички и традиционна андалуска архитектура, музей на миниатюрите и панорамни гледки към Средиземно море и крайбрежието. Цялата област Михас се състои от три части: селото Михас – Mijas Pueblo, модерна част – Las Lagunas и Mijas-Costa – 12-километрова крайбрежна ивица, състояща се от малки населени места.
Заради особеностите на терена тук в миналото основно средство на придвижване на жителите е било магарето. Когато туризмът започва да се развива в района, чужденците проявяват силен интерес към местните магарета, плащайки скъпо за снимка и разходка с тях. Бакшишите били толкова щедри, че често надминавали дневните надници на селяните. Така се родила идеята за burro taxi – магарета, които да се използват за превоз (основно на туристи), превръщайки по този начин магарето в символ на Михас.
Интересни сгради в селото са: „Църквата на непорочното зачатие“ – изградена върху останки на джамия, съществувала по времето, когато Михас е бил във владение на маврите; църквата „Сан Себастиян“, намираща се на „Площада на свободата“; арената за борба с бикове, която е с нехарактерната за испанските арени правоъгълна форма, храмът на покровителката на Михас – Virgen de la Peña (Девицата на скалата). Параклисът е изграден от монаси през XVI век и представлява малко помещение с олтар, на който е поставена ритуална фигура на Девата. Одеждите на фигурата се сменят в зависимост от деня, празника или ритуала.
В подножието на планината Сиера де Михас се намира Benalmádena Stupa. Това е най-голамата ступа в Европа. Това е постройка с конусовидна или пирамидална форма, която се използва за поклонение в будизма.

Ден 4

Марбея - Ронда

Марбея - Ронда

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за посещение на Ронда (необходимо е ползването на междуградски транспорт). Вечеря. Нощувка.

Ронда е един от най-емблематичните и красиви градове в Андалусия, Испания. Разположен е на около 60 км. северозападно от Марбея, на върха на планината Серрания де Ронда. Градът е известен със своите драматични пейзажи, исторически забележителности и уникална архитектура.
„Пуенте Нуево“ е най-известната забележителност на Ронда и символ на града. Този впечатляващ каменен мост, завършен през 1793 г., свързва Стария и Новия град, преминавайки над дълбокото дефиле „Ел Тахо“, което е с височина около 120 м. От моста се откриват зашеметяващи гледки към дефилето и околните пейзажи.
„Пласа де Торос“ в Ронда е една от най-старите и най-важни арени за корида в Испания. Построена през 1785 г., тя е дом на много значими исторически събития и днес е музей, който представя историята и културата на коридата.
Старият град на Ронда (La Ciudad) е изпълнен с калдъръмени улички, бели къщи и традиционни испански балкони. Тук можете да разгледате множество исторически сгради, включително арабските бани (Baños Árabes), построени през XIII век, тези добре запазени мавритански бани са едни от най-добре запазените в Испания. Те предлагат уникален поглед към мавританската архитектура и култура, църквата „Санта Мария ла Майор“ и Двореца на Мондрагон (Palacio de Mondragón) - този исторически дворец е бил резиденция на мавританските и християнските владетели на Ронда. Днес той е музей, който разказва историята на града и региона. Дворецът разполага с красиви градини и великолепни гледки. Друга интересна сграда е къщата на мавританския крал (Casa del Rey Moro), която предлага възможност да видите градини в мавритански стил и тайно подземие, което води до река Гуадалевин. Ако сте любители на красивите гледки, то посетете Мирадор дел Коно (Mirador del Coño) - панорамна тераса, предлагаща невероятни гледки към дефилето Ел Тахо и околните планини. Тук можете да се насладите на красотата на природата и да направите красиви снимки.

Ронда е известна със своите фестивали и културни събития. Едно от най-известните е Ферията на Ронда, която се провежда през септември и включва кориди, музика, танци и традиционни облекла. Градът също така е свързан с известни личности като писателя Ърнест Хемингуей и филмовия режисьор Орсън Уелс, които са били вдъхновени от неговата красота и история.

Ронда предлага разнообразие от кулинарни изкушения, включително традиционни андалуски ястия като тапас, паеля и местни вина. Ресторантите в града често предлагат невероятни гледки към дефилето и околностите, създавайки неповторима атмосфера за вечеря.

Ронда е уникален град, който съчетава историческо наследство, природна красота и културно богатство. Посещението му е незабравимо изживяване, което разкрива сърцето на Андалусия.

Ден 5

Марбея - Малага

Марбея - Малага

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за посещение на Малага (необходимо е ползването на междуградски транспорт). Вечеря. Нощувка.

Малага е основният град на Коста дел Сол и е разположен на около 60 км. източно от Марбея. Градът предлага богато културно наследство, включително музеят на Пикасо, разположен в родния град на известния художник Пабло Пикасо, този музей притежава голяма колекция от негови произведения; крепостта „Алказаба“; замъкът „Гибралфаро“ - исторически укрепления с прекрасни гледки към града и морето; катедралата на Малага - впечатляваща ренесансова катедрала, известна още като "La Manquita" (Едноръката дама).

Ден 6

Марбея - Гибралтар

Марбея - Гибралтар

Закуска. Свободно време за плаж или по желание възможност за посещение на Гибралтар. Вечеря. Нощувка. 

Гибралтар е британска отвъдморска територия, разположена на южния край на Пиренейския полуостров. Той е британска отвъдморска територия, намираща се на около 80 км. югозападно от Марбея. Известен със своето стратегическо разположение на входа на Средиземно море и със своите уникални природни и исторически забележителности. Една от които е Скалата на Гибралтар (The Rock of Gibraltar) - най-емблематичната забележителност на територията. Височината й е 426 м, предлага зашеметяващи гледки към Гибралтарския проток, Африка и Испания. Посетителите могат да се качат на скалата с въжена линия или пеша; маймуните на Гибралтар - единствената популация на диви маймуни в Европа. Тези маймуни са изключително популярни сред туристите и могат да бъдат видени на скалата. Легендата гласи, че докато маймуните са на Гибралтар, територията ще остане под британски контрол; пещерата Сейнт Майкъл (St. Michael's Cave) - красива варовикова пещера, използвана през вековете като убежище и военна болница. Днес пещерата е туристическа атракция и често се използва за концерти и събития, благодарение на своята естествена акустика; тунелите от Втората световна война (World War II Tunnels) - мрежа от тунели е построена от британските военни по време на Втората световна война и играе ключова роля в отбраната на Гибралтар. Днес част от тунелите са отворени за посетители и предлагат уникален поглед към военната история на територията; Европейската точка - най-южната точка на Гибралтар, от която се открива панорамна гледка към Африка. Тук се намират историческия фар (Trinity Lighthouse), джамията „Ибрахим ал-Ибрахим“; музея на Гибралтар - предлагащ богата колекция от артефакти, които разказват историята на Гибралтар от праисторията до наши дни. Особено интересен е моделът на Гибралтар от XVIII век.

Гибралтар има уникална култура, която комбинира британски и испански влияния. Официалният език е английски, но испанският е широко използван. Гибралтарците празнуват британски празници като Деня на Гибралтар (10 септември), който отбелязва годишнината от референдума през 1967 г., когато жителите гласуват за оставане под британско управление.

Гибралтар предлага разнообразие от кулинарни изкушения, които отразяват културното му многообразие. Тук можете да опитате традиционни британски ястия като риба с пържени картофи, както и испански тапас и морски дарове. Ресторантите често предлагат гледки към морето и скалата, създавайки прекрасна обстановка за вечеря.

Гибралтар е известен като безмитна зона, което го прави популярно място за пазаруване. Главната улица  е изпълнена с магазини, предлагащи всичко от парфюми и електроника до бижута и алкохол на атрактивни цени.

Гибралтар е уникална и очарователна дестинация, която предлага комбинация от природни красоти, исторически забележителности и културно многообразие. Независимо дали сте любител на историята, природата или просто търсите ново приключение, Гибралтар има какво да предложи.

Ден 7

Марбея

Марбея

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8

Марбея - Малага

Марбея - Малага

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер от хотела до летището в Малага за директен полет до България. Пристигане на летище София. 

Цената включва

- самолетен билет София - Малага - София с включен малък салонен багаж до 10 кг и размери 40/20/25
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели Globales Cortijo Blanco****, BlueBay Banus**** или Senator Marbella Spa**** по Ваш избор
- трансфер летище - хотел - летище
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- туристическа такса (заплаща се на рецепцията на хотела)
- разходи от личен характер
- застраховка "Отмяна на пътуване"

Допълнителни услуги

- допълнителен салонен багаж на колелца с максимален размер 55x40x23 - PRIORITY до 10 кг. в двете посоки - 129,00 лв.
- чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки - 189,00 лв.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене