Екскурзия в Шри Ланка - 13 дни в дивата природа! Групово пътуване с водач с български език!

КОЛОМБО - ДАМБУЛА - АНУРАДХАПУРА - МИХИНТАЛЕ - ПОЛОНАРУВА - МИНЕРИЯ - СИГИРИЯ - МАТАЛЕ - КАНДИ- ПЕРАДЕНИЯ - НУВАРА ЕЛИЯ - ЕЛА - ЯЛА - КАТАРАГАМА - ВЕЛИГАМА - ГАЛЕ - ВАДУВА - КОСГОДА


Цени от 5540.00 лв.

Ден 1

СОФИЯ - КОЛОМБО

СОФИЯ - КОЛОМБО

Полет София - Истанбул - Коломбо

Ден 2

КОЛОМБО

КОЛОМБО

Посрещане на летището.

След това ще продължим към Коломбо и ще се настаним в хотела. Вечерята и нощувката ще бъдат в Коломбо.

Ден 3

КОЛОМБО - ДАМБУЛА

КОЛОМБО - ДАМБУЛА

След закуска ще направим обиколка на Коломбо. Ще се отправим към пристанището Форт, минавайки покрай историческите сгради от холандската и британската епоха на тогавашния Цейлон. Повечето от тези сгради вече са превърнати в търговски обекти на нови предприятия. След това ще продължим да изследваме останалите забележителности на Коломбо, включително базара Петах, Червената джамия и индуистките храмове.

Ще продължим към северната централна провинция, минавайки покрай буйната растителност и селския живот.

Ще посетим пещерния храм Дамбула. Известният скален храм Дамбула, датиращ от 1-ви век пр.н.е., е служил като убежище на крал Валагамбаху от Анурадхапура. Петте светилища в пещерата съдържат множество изображения на Буда и божества-пазители. Стенописите по стените и таваните, които датират от кандийския период (15-ти до 18-ти век), ще ви впечатлят със своето изящество, а гледката от върха на скалата ще ви спре дъха.

Настаняване.

Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 4

ДАМБУЛА - АНУРАДХАПУРА - МИХИНТАЛЕ - ДАМБУЛА

ДАМБУЛА - АНУРАДХАПУРА - МИХИНТАЛЕ - ДАМБУЛА

След закуска ще продължим към Анурадхапура. Анурадхапура е първата древна столица на Шри Ланка. Въпреки че градът датира от 4 век пр.н.е., той не е просто древна реликва. Анурадхапура остава свещен град, съсредоточен около Свещеното дърво Бодхи, за което се смята, че е отгледано от фиданка, взета от оригиналното дърво Бодхи, под което Буда е получил просветление. Ще посетим Медния дворец със своите 1600 гранитни колони, Руванвелисея, руините на манастирите Абхаягири и Джетаванарама, статуята на Самадхи Буда и близнаците езера.

Следобед ще посетим скалния храм Михинтале. Разположен на 11 км от Анурадхапура, Михинтале се смята за люлката на будизма в Шри Ланка. Голямо стълбище от 1840 стъпала от гранитни плочи води до върха. Трапезарията на будисткия манастир и надписите върху скалата, стълба и плочата свидетелстват за будистката цивилизация от онази епоха. Това е планински връх близо до Анурадхапура, който се смята за мястото на срещата между будисткия монах Махинда и крал Деванампиятиса, която открива заражда будизма в Шри Ланка.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 5

ДАМБУЛА - ПОЛОНАРУВА - МИНЕРИЯ - ДАМБУЛА

ДАМБУЛА - ПОЛОНАРУВА - МИНЕРИЯ - ДАМБУЛА

След закуска ще продължим към Полонарува и ще разгледаме мястото отчасти пеша и отчасти с велосипед. Полонарува, втората будистка столица след Анурадхапура, е по-достъпна и по-добре запазена от предшественика си. Ще посетим дворците, кралските сгради и будистките светилища, които впечатляват с майсторското си изпълнение. Най-забележителни са красивите изображения на Гал Вихара на лежащия и медитиращ Буда, изсечени в скалата. Нивото на детайлност в резбите и тяхното добре запазено състояние прави трудно да се повярва, че са на почти хиляда години.

Следобед ще се насладим на сафари в Националния парк Минерия. Минерия е убежище за диви слонове и сафари с джип ще ни отведе близо до големите стада, които идват до водата.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 6

ДАМБУЛА - СИГИРИЯ - МАТАЛЕ - КАНДИ

ДАМБУЛА - СИГИРИЯ - МАТАЛЕ - КАНДИ

След закуска ще продължим към Сигирия. Ще изкачим скалата Сигирия, „Скалната крепост в небето“, построена през 5 век от н.е. от царя отцеубиец Касяпа. Археологическите находки ще ни покажат добре развито градоустройство, архитектура, градинарство, инженерство, хидротехника и изкуство. „Небесните дами“ на Сигирия, огледалната стена и лъвското стълбище ще ви впечатлят със своето великолепие от една отминала епоха. Сигирия е обявена от ЮНЕСКО за световно наследство.

След това ще продължим към Канди, като по пътя ще спрем в Матале, за да посетим градина с подправки, където ще се запознаем с различните подправки, с които Шри Ланка е добре известна.

Ще продължим към Канди и ще се настаним в хотела. Вечерта ще вечеряме и ще нощуваме в хотела.

Ден 7

КАНДИ - ПЕРАДЕНИЯ - КАНДИ

КАНДИ - ПЕРАДЕНИЯ - КАНДИ

След закуска ще посетим Храма на Свещения зъб. След това ще разгледаме град Канди и ще се разходим покрай езерото.

Канди е голям град в Шри Ланка, разположен в централната провинция на страната. Това е домът на Храма на реликвата на зъба (Шри Далада Малигава), едно от най-свещените места за поклонение в будисткия свят. Храмът е обявен за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО през 1988 г. и е място на гордост и преданост, където се съхранява и почита зъбът на Господ Буда.

Ще посетим Кралските ботанически градини в Перадения, създадени през 1816 г. от британците, които днес са известни със своята колекция от растения от цял свят, алеята на подправките, кралските палми и невероятната си колекция от орхидеи.

Преди вечеря ще станем свидетели на представление на кандийски танци. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 8

КАНДИ - НУВАРА ЕЛИЯ

КАНДИ - НУВАРА ЕЛИЯ

След закуска ще напуснем хотела и ще се насладим на пътуване с влак до Нану Оя (Нувара Елия), който минава покрай хълмовете на чаените плантации и красивите водопади. Ще посетим град Нувара Елия, известен още като Малката Англия. След това ще се настаним в хотела, където ще вечеряме и ще нощуваме.

Ден 9

НУВАРА ЕЛИЯ - ЕЛА - ЯЛА

НУВАРА ЕЛИЯ - ЕЛА - ЯЛА

След закуска ще посетим фабрика за чай и плантация. Шри Ланка е един от най-големите износители на чай в света, с бързо развиваща се чаена индустрия, която доминира в централните планини на острова. Чаят е въведен в страната от британския плантатор Джеймс Тейлър през 1867 г., което необратимо промени топографията и дори демографията на страната. Посещението на фабрика за чай е основен елемент от всеки маршрут за пътуване в Шри Ланка.

След това ще продължим към Ела. По пътя ще спрем при водопада Равана, за да станем свидетели на красива водна каскада с историческа значимост.

Продължаваме към Тисамахарама и се настаняваме в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 10

ЯЛА - КАТАРАГАМА - ЯЛА

ЯЛА - КАТАРАГАМА - ЯЛА

Рано сутринта ще продължим за разходка с джип в Националния парк Яла с пакетирана закуска. Първоначално ловно поле за британците по време на колониалното управление, тревистите равнини и заплетените гори на националния парк Яла сега са обитавани от голяма популация на леопарди. Яла прегръща югоизточното крайбрежие на острова, създавайки полусуха среда, а неговите лагуни и плажове са дом на разнообразна гама от птици. Яла е най-натовареният и популярен парк в Шри Ланка и с добра причина. Той може да се похвали с най-високата гъстота на леопарди в Азия, както и лениви мечки, крокодили, елени и множество птици.

След това ще посетим храма Катарагама, уникален храм, посветен на бог Сканда.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 11

ЯЛА - ВЕЛИГАМА - ГАЛЕ - ВАДУВА

ЯЛА - ВЕЛИГАМА - ГАЛЕ - ВАДУВА

След закуска ще пътуваме по крайбрежието до Гале, като ще спрем по пътя, за да видим на рибарите на кокили. Ще прекараме няколко интересни часа в разглеждане на красивия Гале, крайбрежен град, разположен в югозападния край на острова. Гале е важна историческа забележителност със своя укрепен град, построен от португалците през 16-ти век и по-късно развит през 17-ти век по време на холандския колониален период. Холандската крепост в Гале е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.

Ден 12

ВАДУВА - КОСГОДА - ВАДУВА

ВАДУВА - КОСГОДА - ВАДУВА

След закуска ще имаме свободно време за почивка в хотела. Следобед ще посетим център за опазване на костенурки. Центърът функционира главно като люпилня и полага огромни усилия за увеличаване на скоростта на излюпване и оцеляване на малките костенурки в началните им етапи. Освен това, центърът се грижи за болни или ранени възрастни костенурки, като ги лекува и ги пуска обратно в океана. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 13

ВАДУВА - ЛЕТИЩЕ

ВАДУВА - ЛЕТИЩЕ

След закуска релаксиране в хотела или край басейна. Напускане на хотела. Трансфер до летището за полета. Полет Коломбо - Истанбул - София

Цената включва

 • Самолетни билети София-Истанбул-Коломбо-Истанбул-София
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Sigiriana by Thilanka **** в Сигирия
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Topaz Hotel *** в Канди
 • 1 нощувка със закуски и вечери в Araliya Red Hotel **** в Нувара Елия
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Goldi Sands Hotel **** в Негомбо
 • Всички трансфери и екскурзии с климатизиран автомобил/миниван
 • Услуга на англоговорящ шофьор-екскурзовод 
 • Опитен водач-екскурзовод на български език
 • Такси за входни билети, според маршрута.
 • Пътуване с влак от Канди до Нану Оя (Нувара Елия) 
 • Държавни данъци

Цената не включва

 • Хранения извън описаните в програмата
 • Всякакви напитки
 • Ранно настаняване или късно напускане.
 • Разходи от личен характер.
 • Бакшиши
 • Такси за виза

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 10 туристи!

Екскурзията се провежда с екскурзовод на английски език и водач на български език по време на целия маршрут

Визова информация:

Електронна туристическа виза (ETA): Най-често срещаната за туристи. Издава се онлайн и е валидна за краткосрочен престой до 30 дни.

Необходими документи:

Валиден паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане в Шри Ланка.

Резервация за двупосочен билет.

Доказателство за достатъчни финансови средства за престоя.

Получаване на ETA:

След успешно кандидатстване и плащане, ще получите ETA по имейл. Обикновено отнема от няколко часа до няколко дни.

Принтирайте ETA и я носете със себе си при пътуването.

Валутна информация: 1 евро = 324.91 Рупии

Документи за пътуване: валидни задгранични паспорти с минимална валидност от 6 месеца към дата на прибиране.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене