Уикенд във Верона!


Цени от 0.00 лв.

Ден 1

Верона

Веронаекскурзия-верона-уеб-турс-ekskurzia-verona-web-toursекскурзия-верона-арена-уеб-турс-ekskurzia-verona-arena-web-toursекскурзия-верона-любов-уеб-турс-ekskurzia-verona-liubov-web-toursекскурзия-верона-любов-уеб-турс-ekskurzia-verona-liubov-web-tours

Отпътуване от летище София с директен полет до Бергамо. Пристигане на летище Бергамо. Трансфер до хотела във Верона. Настаняване.
Верона е известна в цял свят с голямата любов между Ромео и Жулиета и е обявена за обект на световното наследство от ЮНЕСКО. Освен че е романтично и завладяващо място, има и много исторически и културни забележителности, за това е идеална дестинация за двойки. 
Пешеходна разходка във Верона: площад "Бра" - най-големия площад във Верона, разположен в историческия център и украсен с паметници и сгради като тази на Гран Гуардия, където се провеждат конференции и изложби, Палацо Барбиери - седалище на кметството и "Лапидарния музей Мафеяно". В центъра на площада се намира Арена ди Верона - икона и символ на Верона, Арената е древен римски амфитеатър с елипсовидна форма, построен през 1 век от н. е., изграден от веронски камък с типични розови и червени нюанси. Той може да побере до 20 000 зрители и докато някога са се провеждали битки между гладиатори и диви животни, днес се използва за събития и концерти. Всяко лято Арената е домакин на Оперния фестивал, а най-добрият начин да се насладите на красотата на този римски театър е да участвате в оперна вечер по време на това световноизвестно събитие; виа "Мацини" - най-известната и луксозна търговка улица в сърцето на Верона; къщата на Жулиета - романтичният символ на Верона и един от най-посещаваните обекти в града. По външните стени ще забележим стотици билети и любовни писма, оставени от влюбени от цял ​​свят, а вътре в двора ще се любуваме на прочутия балкон на Жулиета. Фотопауза пред бронзовата статуя на Жулиета. Разходката продължава към площад "Ербе"- най-старият площад във Верона, който се издига над района на някогашния римския форум. Днес този площад е заобграден от средновековни сгради като общинския дворец, кулата "Ламберти", палатата на средновековната съдебна власт, двореца "Мадзанти" и двореца "Мафеи" - украсен с различни статуи; площад "Синьори" - известен още като площад "Данте", заради статуята изобразяваща великия поет. Около площада ще видим още няколко сгради от голямо значение като двореца "Раджоне" - в момента дом на галерията за модерно изкуство "Акиле Форти", но в миналото важна съдебна институция; двореца "Кансиньорио" - изключителен пример за средновековна укрепена къща, оборудвана с внушителни отбранителни кули, затворен централен двор и голяма оградена градина, двореца "Подеста" - седалището на най-висшата гражданска служба в администрацията на града през четирите века на венецианското управление, днес сграда на префектурата; ложата на Съвета - домакин на срещи на провинциалния съвет и културни събития; романската църква "Санта Мария Антика" - гробница на фамилията Скала и арката на "Скалигери" - един от най-значимите примери за италианска готическа архитектура и все още е един от най-важните паметници на Верона днес. Фотопауза пред най-голямата базилика във Верона - "Санта Анастасия" - майсторски пример за италианска готика и съхраняваща ценни произведения на изкуството дело на художника Пизанело. Продължаваме към величествената р.Адидже за фотопауза на каменния мост - най-старият римски паметник във Верона и също така едно от най-емоционалните места в града. Свободно време за обяд в типична веронска тратория

Следобед: по желание изкачване с фуникуляр до хълма "Свети Петър" - най-красивата и обичана панорамна точка за панорамни снимки на Верона и разходка до замъка "Кастелвекио" - крепост от 14-ти век, показваща важни колекции от средновековно, ренесансово и модерно изкуство (до 18 век) и известна с романтичния си мост пресичащ р. Адидже и панорамите по залез слънце. По желание - посещение на музея "Кастелвекио". Нощувка.

 

Ден 2

Малчезине - Монте Балдо - Лимоне сул Гарда

Малчезине - Монте Балдо - Лимоне сул Гардаекскурзия-верона-уикенд-малчезине-монте-балдо-лимоне-сул-гарда-уеб-турс-ekskurzia-verona-uikend-malchezine-monte-baldo-limone-sul-garda-web-toursекскурзия-верона-уикенд-малчезине-монте-балдо-лимоне-сул-гарда-уеб-турс-ekskurzia-verona-uikend-malchezine-monte-baldo-limone-sul-garda-web-toursекскурзия-верона-уикенд-малчезине-монте-балдо-лимоне-сул-гарда-уеб-турс-ekskurzia-verona-uikend-malchezine-monte-baldo-limone-sul-garda-web-toursекскурзия-верона-уикенд-малчезине-монте-балдо-лимоне-сул-гарда-уеб-турс-ekskurzia-verona-uikend-malchezine-monte-baldo-limone-sul-garda-web-toursекскурзия-верона-уикенд-малчезине-монте-балдо-лимоне-сул-гарда-уеб-турс-ekskurzia-verona-uikend-malchezine-monte-baldo-limone-sul-garda-web-tours

Закуска. Свободно време във Верона или по желание целодневна екскурзия до езерото Гарда с посещение на Малчезине, панорамния лифт Монте Балдо и Лимоне сул Гарда. 

Отпътуване за градчето Малчезине включено в списъка за едно от най-красивите градчета в Италия! Малчезине е едновременно романтичен и пълен с адреналин. Това прекрасно място е идеално за разходки, опознаване и празници, пълни със сладост и силни емоции. Очарователният исторически център е доминиран от впечатляващ замък с изглед към езерото, кацнал върху скален кос, който сякаш иска да се потопи в сините води на Гарда. Богато на живописни гледки, Малчезине е дестинация, която ви кани да се изгубите сред калдъръмените й улици и да мързелувате в едно от многото кафенета на открито. Височината на замъка ще ви се стори шеметна, но това е нищо в сравнение с 2218 метра, които достига планината Монте Балдо, върхът, който се издига зад града и със своите маршрути за планинско колоездене, трекинг и катерене вълнува любителите на почивките на открито и екстремните спортове. Езерото е на запад, планината на изток: това е голямото богатство на Малчезине, градът, който в миналото е накарал немския поет Гьоте да се влюби. Няма значение дали желанието за спокойствие или тръпката ви води тук: Малчезине ще ви накара да се влюбите в него! 

Атракциите на Малчезине са разпръснати между историческия му център, близкото селце Касоне (на юг) и величествения Монте Балдо в планината. Историческият център е малък и може лесно да се разгледа пеша. Пешеходна разходка в Малчезине: замъка "Скалигеро" - символа на Малчезине, разположен на живописно място на върха на скалист израстък, който стърчи в езерото. Днес замъкът е дом на музей и се използва за изложби, събития и сватби. Силно препоръчваме посещението на замъка - маршрутът за посещение ви отвежда през романтични дворове и елегантни стаи. Винаги дръжте очите си отворени, защото живописните места изобилстват. На най-красивите гледки можете да се насладите от балкон, който се простира над езерото на височина от 24 метра, от платформата "Ривелино" (вторият вътрешен двор, достъпен по време на посещението) и от кулата. Висока 31 метра в основата и разположена на 70 метра над езерото, кулата на замъка има петоъгълна форма и гледа към цялото село. От тук можете да се любувате на историческия център на Малчезине, езерото и западната страна на Монте Балдо. Сред стаите на замъка най-известният е бившият склад за барут, сега преименуван на Стаята на Гьоте: тук можете да се насладите на картините, направени от известния немски поет по време на престоя му в Малчезине.

По желание: изкачване с кабинков лифт до Монте Балдо - Монте Балдо е масив, който се издига по североизточния бряг на езерото Гарда. Това място е известно още като „ботаническата градина на Европа“ заради богатата си и разнообразна флора, варираща от средиземноморска растителност до лози, от маслинови дървета до олеандри и дори виждайки някои еделвайси на най-високите височини. Множеството пейзажи и многобройните възможности са една от силните страни на Монте Балдо, който е популярна дестинация за много чуждестранни посетители, които обичат да пътуват в контакт с природата. Свободно време за разходки в планината.

По желание отплаване за Лимоне сул Гарда - очарователно село, разположено на западния бряг на езерото Гарда, известно с живописния си пейзаж и древната традиция в отглеждането на лимони, които дават името на селото и дори са изобразени на видно място на историческия му герб. Въпреки че е малко градче, има изненадващо много дейности и места за разглеждане за семейства, двойки и самостоятелно пътуващи. Впечатляващите брегове на езерото около Лимоне са поредица от живописни павирани улици, заобиколени от сгради с цветни фасади, ресторанти, магазини за сувенири и луксозни бутици. Тук можете да се насладите на релаксираща разходка, да се любувате на романтични залези и да си починете в някой от многото ресторанти и барове. Историческият център на града е бижу от калдъръмени алеи, старинни църкви и сгради с традиционни архитектурни характеристики. Сред скъпоценните камъни, които не бива да пропускате, са църквата Сан Бенедето, паркът Вила Борги и църквата Сан Роко, която предлага спираща дъха гледка към града и езерото.  Датиращ от 18 век, "Лимоная дел Кастел" представлява историческо свидетелство за важността на отглеждането на лимони в зоната. Посещението на това място, разположено в центъра на града и сега превърнато в музей, позволява да се потопите в местната земеделска традиция и предлага преглед на живота на фермерите от миналото с интерактивни изложби и подробна информация. Свободно време. Отплаване обратно за Малчезине. 

Трансфер до хотела във Верона. Свободно време. Нощувка. 

 

 

 

Ден 3

Верона - Светилище Богородица на Короната

Верона - Светилище Богородица на Коронатаекскурзия-верона-богородица-корона-уеб-турс-ekskurzia-verona-bogorodica-korona-web-toursекскурзия-верона-богородица-корона-уеб-турс-ekskurzia-verona-bogorodica-korona-web-tours

Закуска. Свободно време във Верона или по желание посещение на светилището на Богородица на Короната - извисяващо се между небето и земята, това е водеща туристическа атракция в Северна Италия и едно изцяло италианско чудо! Това пътуване е духовно и културно преживяване в светилище сгушено на стръмна скала и е скрит скъпоценен камък, който ще ви остави без дъх! Този религиозен обект, известен също като Дева Мария на короната, е свещено място за поклонение и задължително посещение за пътници, търсещи духовни и културни преживявания. На практика това е едно от най-посещаваните светилища в Италия. Богородица на Короната има дълга и завладяваща история, датираща от 16 век. Според легендата овчарче намерило картина на Дева Мария в близката пещера и я донесло на местния свещеник. След това картината е поставена в малък параклис, построен на мястото и Богородица на Короната става популярна дестинация за поклонници. През вековете светилището е разширявано и обновявано, а сегашните църква и манастир са построени през 20 век. Уникалното местоположение на светилището върху скала изумява всеки посетител. Църквата и манастирът са проектирани от архитект Алберто Луцо, който създава модернистична структура, която се интегрира перфектно с околния пейзаж. Най-забележителната характеристика на светилището е неговата зашеметяваща стъклена фасада, която предлага панорамна гледка към планините и долините отдолу. Вътре посетителите могат да се възхищават на сложните дърворезби, фрески и скулптури, които украсяват стените и олтарите. Богатата история и архитектура на светилището също го правят популярна дестинация за културен туризъм, като посетители от цял ​​свят идват да се възхитят на красотата му и да научат за миналото му.

Обратен трансфер до Верона. Трансфер до летището в Бергамо за директен полет до България. Пристигане на летище София. 

 

 

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене