Неповторима екскурзия в Париж: Открийте магията на Града на светлината!

Потопете се в романтиката и изяществото на Париж с нашата незабравима екскурзия. През четирите дни ще имате възможността да разгледате най-емблематичните забележителности на града, включително величествената Айфелова кула, световноизвестния Лувър и историческата Катедрала Нотр Дам. Ще се разходите из живописните квартали Монмартър и Маре, ще откриете тайните на Версайския дворец и ще се насладите на френската кулинария в местни ресторанти и кафенета. Присъединете се към нас за едно пътешествие, което ще остане в сърцето Ви завинаги!


Цени от 1239.00 лв.

Ден 1

Париж

Париж

Пристигане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Панорамна обиколка с туристичски автобус на Париж (включено в цената) - Louvre-Pyramide- емблематичният вход на Лувъра, проектиран от архитекта Йео Мин Пей, съчетаващ модерната стъклена пирамида със старинната архитектура на музея; Лувър: един от най-големите и известни музеи в света, дом на шедьоври като „Мона Лиза“ и „Венера Милоска“. Музеят е разположен в бившия кралски дворец (по желание и предварително закупен билет - посещение на Лувъра); Понт де Ар (Мост на изкуствата) - романтичен пешеходен мост над Сена, известен с „любовните катинари", които влюбените оставят като символ на своята връзка; Нотр Дам - готическа катедрала, разположена на остров Сите в Сена. Известна със своите величествени кули, гаргойли и витражи, както и с романа на Виктор Юго - „Парижката Света Богородица“ (по желание и предварително закупен билет - посещение на Нотр Дам); Музей „Орсе“- разположен в бивша жп гара, музеят е дом на изключителна колекция от импресионистично и постимпресионистично изкуство, включително произведения на Ван Гог, Моне и Дега (по желание и предварително закупен билет - посещение на Музей Орсе); Шанз Елизе - един от най-известните булеварди в света, свързващ Триумфалната арка с площад Конкорд. Известен с луксозните си магазини, театри и кафенета; Гран Пале (Големият дворец) - впечатляваща историческа сграда, използвана за различни изложби и събития. Известна със своите стъклени куполи и архитектура в стил Бозар; „Трокадеро“ - разположен на хълм срещу Айфеловата кула, този площад предлага една от най-добрите гледки към кулата. Тук се намират и градините на Трокадеро и няколко музея; Айфеловата кула - символът на Париж и една от най-посещаваните забележителности в света. Построена през 1889 година за Световното изложение, кулата предлага невероятни гледки към града (по желание и предварително закупен билет - посещение на Айфеловата кула); Опера „Гарние“- разкошна опера, известна със своята луксозна архитектура и интериор. Сградата е проектирана от Шарл Гарние и е дом на Парижката опера балет.
Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2

Париж

Париж

Закуска. Свободно време или по желание разходка по река Сена или круиз, за да видите забележителностите (включено в цената).
След това посещение на катедралата „Сент Шапел“ - красива катедрала с впечатляващи витражи; музей „Орсе“, който съхранява колекции от импресионистично и постимпресионистично изкуство. Разходете се из Латинския квартал, посетете Пантеона и разгледайте многобройните книжарници и кафенета. Един от най-известните и оживени райони в Париж. Разположен на левия бряг на река Сена, този квартал е известен със своята богата история, академична атмосфера и културно наследство. Името му идва от латинския език, който е бил основният език на преподаване в Сорбоната през Средновековието. Кварталът е дом на престижни университети и образователни институции, като Сорбоната, една от най-старите университети в света, основан през 13-ти век, е сърцето на академичния живот в квартала. 
Посещение на Пантеонът - впечатляваща неокласическа сграда, първоначално замислена като църква, но по-късно превърната в мавзолей за заслужилите французи като Волтер, Русо, Виктор Юго и Мария Кюри. Построен между 1758 и 1790 година по заповед на крал Луи XV като църква, посветена на Света Женевиев. След Френската революция сградата е превърната в Пантеон - място за погребение на видни личности. Проектиран от архитекта Жак Жермен Суфло в неокласически стил, Пантеонът впечатлява с величествената си фасада и големия купол. Интериорът е украсен с фрески, изобразяващи сцени от живота на Света Женевиев. Вътре в Пантеона се намира известното махало на Фуко, което демонстрира въртенето на Земята; църквата „Свети Северин“ -  готическа църква, известна със своите красиви витражи и орган; Люксембургската градина - един от най-красивите паркове в Париж, разположен в близост до Латинския квартал. Тук можете да се разходите сред цветни алеи, статуи и фонтани, както и да посетите Люксембургския дворец, който днес е седалище на Френския сенат; музеят „Клюни“ - музей на Средновековието, разположен в бившо абатство. Тук можете да видите известната серия от гоблени Дамата с еднорога.
Латинският квартал е известен с многобройните си независими кина, които прожектират артхаус филми и класики.
Латинският квартал и Пантеонът предлагат богатство от исторически и културни забележителности, които разкриват духа на Париж. Разходката из този квартал ще Ви потопи в атмосферата на академична интелигентност, културно наследство и жизнена енергия, която е характерна за този уникален район;

Ден 3

Париж

Париж

Закуска. Свободно време или по желание посещение на двореца „Версай“ (на около 30 минути с влак от Париж). Разгледайте грандиозните зали, красивите градини и фонтани.
Дворецът „Версай“ (Château de Versailles) е един от най-известните и грандиозни дворци в света. Разположен в град Версай, на около 20 км. югозападно от Париж, дворецът е символ на абсолютната монархия на Стария режим във Франция и е свързан най-вече с управлението на крал Луи XIV, известен като Краля Слънце. Първоначално е бил ловен дом, построен от крал Луи XIII през 1623 година. Неговият син, Луи XIV, решава да превърне „Версай“ в символ на своето могъщество и започва мащабно разширение и реконструкция на двореца през 1661 година.
„Версай“ става официалната резиденция на кралския двор през 1682 година и остава такъв до Френската революция през 1789 година. Луи XIV инвестира значителни ресурси и време в изграждането и украсяването на двореца, за да демонстрира богатството и силата на своята монархия. След революцията престава да бъде кралска резиденция и постепенно се превръща в музей на историята на Франция. През 1837 година крал Луи-Филип официално открива музея в двореца, посветен на „всички слави на Франция“.

Кралските апартаменти включват богато украсени стаи, предназначени за официални церемонии и представяния. Най-известни сред тях са Апартаментите на краля и Апартаментите на кралицата. Една от най-знаковите части на двореца, „Огледалната зала“ е дълга 73 м и е украсена с 357 огледала. Тук се подписва версайският договор, който официално слага край на Първата световна война през 1919 година.
Параклисът на Версай е изключителен пример за бароковата архитектура и служи като място за ежедневни религиозни служби и специални церемонии.
Построен от архитект Анж-Жак Габриел, Театърът е открит през 1770 година и е предназначен за представления и музикални изпълнения. Той е един от най-красивите театри от 18-ти век в Европа.
Градините на Версай - проектирани от прочутия ландшафтен архитект Андре Ленотр,обхващат над 800 хектара и включват алеи, фонтани, статуи и водни басейни. Градините са известни със своите впечатляващи фонтани, включително фонтана на Латона и фонтана на Аполон, които са богато украсени и често са свързани с митологични теми. В градините се намират и по-малки дворци като „Големия Трианон“ и „Малкия Трианон“, които са използвани от кралското семейство за по-уединени отдихи. „Малкия Трианон“ е свързан особено с кралица Мария Антоанета.
„Версай“ е обявен за част от световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 година и привлича милиони посетители всяка година. Остава символ на кралската власт и културното наследство на Франция. Той е също така място за важни дипломатически събития и официални церемонии. През годините дворецът и градините са претърпели множество реставрации, за да се запази тяхното великолепие и да се осигури тяхната устойчивост за бъдещите поколения.

Дворецът Версай е не само архитектурен шедьовър, но и символ на една епоха на величие и разкош. Посещението на Версай предоставя уникален поглед към историята, изкуството и културата на Франция, като същевременно предлага незабравими визуални и емоционални изживявания.
Нощувка.

Ден 4

Париж

Париж

Закуска. Свободно време или по желание може да започнете деня с посещение на квартала „Монмартър“ - един от най-известните и обичани квартали на Париж, разположен на хълм в северната част на града. Монмартър е известен със своите тесни калдъръмени улички, стълбища и живописни къщи, които придават на квартала неповторим чар. Той е известен със своята богата художествена история, живописни улички, вълнуващ нощен живот и панорамни гледки към града. В края на 19-ти и началото на 20-ти век Монмартър е бил дом и вдъхновение за множество художници като Пабло Пикасо, Винсент ван Гог, Анри Матис, Тулуза Лотрек и много други. Кварталът е бил център на бохемската артистична сцена; „Le Bateau-Lavoir“ - знаменита сграда, където са живели и работили Пикасо и други художници. Днес тя е важна част от историческото наследство на квартала; „Place du Tertre“ - известният площад на Монмартър, където местни художници показват и продават своите творби. Тук можете да си поръчате портрет или карикатура.
Посетете базиликата „Сакре Кьор“ - белоснежната базилика, разположена на върха на хълма, е една от най-известните забележителности в Париж. От нейната тераса се открива невероятна гледка към града, а в близост до базиликата има бронзова статуя на Салвадор Дали. Вижте емблематичния кабаре театър „Мулен Руж“ -  известен със своите феерични представления и като родното място на канкана.
Следобед посетете музея „Роден“ и разгледайте скулптурите на Огюст Роден, включително „Мислителят“; „Еспейс Дали“ (Espace Dalí) - музей, посветен на сюрреалиста Салвадор Дали, който включва колекция от негови скулптури и графики; музей на Монмартър - разположен в бивша резиденция на художници, където можете да научите повече за историята на квартала и неговите обитатели; „Le Clos Montmartre“ - малко винарско стопанство, разположено в Монмартър, което произвежда ограничени количества вино. Всяка година през октомври се провежда фестивалът на реколтата (Fête des Vendanges); „Jardin des Abbesses“ - красива градина, където можете да се разходите и да се насладите на спокойствието сред зеленина; „Le Passe-Muraille“ - скулптура, посветена на героя от новелата на Марсел Еме, който може да преминава през стени. Тя се намира на малка улица в Монмартър и е популярна туристическа атракция.
Монмартър е известен със своите уютни кафенета, ресторанти и барове. Нощният живот е жив и разнообразен, с множество възможности за забавление, като например „Café des Deux Moulins“, известното кафене от филма „Амели“, където можете да се насладите на кафе и сладкиши.
Монмартър е квартал, който съчетава история, изкуство и автентичен парижки дух. С неговите живописни улички, художествена атмосфера и впечатляващи забележителности, той е задължителна дестинация за всеки, който посещава Париж. Разходката из този квартал ще Ви отведе в миналото, ще Ви вдъхнови и ще Ви позволи да усетите магията на Града на светлината.

Трансфер от хотела до летището в Париж за директен полет до България. Пристигане на летище София. 

Цената включва

- допълнителен салонен багаж на колелца с максимален размер 55x40x23 - PRIORITY - до 10 кг. в двете посоки - 150 лв.;
- чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки -  300 лв.;
- избор на съседни места в самолета - от 50 лв. до 90 лв. на посока в зависимост от местоположението в самолета;
- самолетен билет София - Бове - София, с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40/25/20 см.;
- 3 нощувки със закуски в хотел Hotel La Comtesse Tour Eiffel**** или Ibis Paris Montmartre Sacré-Coeur*** по Ваш избор;
- трансфери от и до летището на Бове до Париж;
- билет за панорамна обиколка с туристически автобус на Париж;
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- изброените допълнителни услуги
- входни такси в туристическите обекти и музеи
- разходи от личен характер
- туристическа такса - около 5 евро на човек на нощувка (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване"

Допълнителни услуги

- допълнителен салонен багаж на колелца с максимален размер 55x40x23 - PRIORITY - до 10 кг. в двете посоки - 100 лв.;
- чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки -  155 лв.;
- избор на съседни места в самолета - от 16 лв. до 45 лв. на посока в зависимост от местоположението в самолета;
- билет за индивидуално посещение на Айфеловата кула с гид на английски език - 110 лв.;
- билет за индивидуално посещение на Лувъра - 25 лв.;
- билет за индивидуално посещение на Триумфалната арка - 40 лв.;
- билет за индивидуално посещение на Версай и Градините на Версай - 70 лв.;
- билет за индивидуално посещение на операта Гарние - 30 лв.;
- билет за индивидуално посещение на операта Гарние - 30 лв.;
- билет за индивидуално посещение на Пантеона - 30 лв.;
- пешеходна разходка с екскурзовод на български език - 229 лв.;
- панорамна обиколка с екскурзовод на български език - 229 лв.;
- посещение на Лувър с екскурзовод на български език - 229 лв.;
- посещение на двореца Версай с екскурзовод на български език - 249 лв.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене