Почивка в Гамбия!

Сгушена по протежение на атлантическото крайбрежие на Западна Африка, Гамбия блести като скрит скъпоценен камък, предлагащ уникално пътешествие, потопено в автентичност и разнообразие. Гамбия очарова посетителите с опияняващата си комбинация от златни пясъчни плажове, богати културни традиции и тучна природа. От столицата Банджул до спокойните брегове на река Гамбия, живописните села и непокътнатите природни паркове, всяко кътче на тази африканска перла разкрива уникален аспект от очарователна история и разнообразно наследство.


Цени от 3069.00 лв.

Ден 1

Банжул

Банжул

Отпътуване от летище София по маршрут София - Истанбул - Банжул. Пристигане на летището в Банжул. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Фатала

Фатала

Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение паркът за диви животни Фатала. Паркът за диви животни Фатала се намира в Сенегал, близо до границата с Гамбия, на около 12 км. северно от граничния пункт между двете страни. Паркът обхваща площ от около 6000 хектара и е известен със своето разнообразие от диви животни и природни красоти.

Основни атракции и дейности в паркът Фатала включват: Сафари с 4x4 превозни средства - това е една от най-популярните дейности, която предлага възможност за наблюдение на диви животни в естествената им среда. Посетителите могат да видят различни видове, включително зебри, жирафи, носорози, антилопи, маймуни, диви свине и много други; разходки с лъвове - една уникална и вълнуваща дейност, която позволява на посетителите да се разходят в близост до лъвове, придружени от опитни водачи. Това е едно от малкото места в света, където може да се изпита такова близко взаимодействие с тези величествени животни; наблюдение на птици - паркът е дом на множество видове птици, което го прави идеално място за любителите на орнитологията; образователни турове - посетителите могат да научат повече за екосистемите в парка, както и за усилията за опазване на дивата природа и устойчивото управление на природните ресурси.

Фатала е не само туристическа атракция, но и важен център за опазване на природата, който работи за защита на редки и застрашени видове, както и за запазване на биоразнообразието в региона. Посещението на парка предлага уникална възможност да се докоснете до богатото природно наследство на Сенегал и да се насладите на незабравими преживявания сред дивата природа.
Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Тандже

Тандже

Закуска. Свободно време за плаж или по желание кану-каяк преживяване по река Тандже - вълнуващо приключение, което предлага уникална възможност за изследване на природната красота и дивата природа на региона. Ето какво може да очаквате от това преживяване:
Приключението започва с ранно вземане от Вашия хотел около 08:00 ч. Тръгвате към моста Тандже, откъдето започва Вашето плаване с кану или каяк. След като пристигнете на моста Тандже, ще се качите на кану или каяк и ще започнете Вашето плаване по потоците на реката. Реката Тандже предлага спокойни води и живописни гледки, което прави гребането приятно и релаксиращо. Докато плавате по реката, ще имате възможност да наблюдавате различни видове птици и други диви животни. Мангровите гори край реката са дом на много видове птици, маймуни и други животни, които можете да видите в естествената им среда. По време на екскурзията ще спрете за почивка на пясъчен бряг, където ще Ви бъде сервирано кафе и закуски. Това е чудесен момент да се отпуснете и да се насладите на красивите гледки наоколо. След почивката ще продължите плаването по реката, като се връщате към началната точка на Вашето приключение. Пристигайки обратно, Вашият транспорт ще Ви очаква, за да Ви върне до хотела.

Плаването с кану или каяк по реката Тандже е изключително релаксиращо преживяване. Спокойните води и красивите природни гледки създават идеална обстановка за отмора. Реката и околните мангрови гори са дом на разнообразие от диви животни, което прави приключението вълнуващо за любителите на природата и орнитологията. Възможността да се докоснете до природата на Гамбия и да научите повече за местната флора и фауна е културно обогатяващо преживяване.

Кану-каяк преживяването по река Тандже е идеален начин да се насладите на природната красота на Гамбия и да прекарате един незабравим ден сред природата.
Свободно време. Нощувка.

Ден 4

Гамбия

Гамбия

Закуска. Свободно време за плаж или по желание круиз по основното устие на река Гамбия, като ще разгледаме и притоците по време на плаването. Круизът обикновено започва от различни точки в региона, като например от столицата Банджул или от близки речни пристанища. По време на отплаването ще имате възможност да се насладите на панорамни гледки към реката и околната природа. Река Гамбия и близките мангрови гори са дом на много видове диви животни, включително птици, крокодили, маймуни и др. Вашето преживяване може да включва наблюдение на тези животни в тяхната естествена среда. По време на круиза може да се правят спирки в традиционни селища или при етнически общности, където може да се запознаете с местната култура и традиции. Такива посещения предлагат възможност за интеракция с местните жители и за разбиране на тяхния начин на живот. Някои круизи включват образователни програми, които разказват за историята на река Гамбия, нейното значение за местната икономика и живота на местното население. Освен това може да има и традиционни музикални и танцови представления, които да Ви запознаят с местната култура. В зависимост от програмата на круиза, може да имате възможност да опитате традиционна гамбийска кухня или да се насладите на бъфет с местни ястия и напитки. В някои случаи круизът предоставя свободно време, по време на което може да се насладите на слънчеви бани, плуване в реката или просто да се отпуснете и насладите на спокойствието на водата и природата около Вас.
Река Гамбия преминава през различни ландшафти - от мангрови гори и речни блатове до открити водни пространства и зелени брегове. Круизът предлага спокойна и релаксираща обстановка, идеална за почивка и зареждане с положителна енергия.
Круизът по река Гамбия е незабравимо преживяване, което съчетава приключение, природа и култура в едно.
Свободно време. Нощувка.

 

Ден 5

Южна Гамбия

Южна Гамбия

Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на Южна Гамбия - регион, който предлага на посетителите богато разнообразие от природни красоти, културни забележителности и възможности за приключения. Тази област е по-малко развита и по-малко посещавана от туристите в сравнение със северната част на страната, което я прави идеална за тези, които търсят автентично и спокойно изживяване. Ето някои от основните атракции и активности, които можете да откриете в Южна Гамбия: рибарското селище Танжé - Танжé е традиционно рибарско селище, където можете да наблюдавате ежедневния живот на рибарите и техните семейства. Тук може да видите как се обработват уловените риби и да разгледате местния пазар; плаж Парадайз (Paradise Beach) - плажът Парадайз е известен със своите красиви пясъчни ивици и спокойни води. Това е идеално място за релаксация, слънчеви бани и плуване. Можете също така да се насладите на местната кухня в близките ресторанти и барове; село Сукута и пазарите за риба и зеленчуци - можете да посетите местните пазари, където се продават свежи риби, зеленчуци и други продукти. Това е чудесна възможност да видите как живеят местните хора и да опитате някои от традиционните продукти; село Юна и дегустация на палмово вино - село, известно с производството на палмово вино, наричано "джунгъл сок". Можете да посетите местните производители и да видите как се извлича виното от палмовите дървета, както и да опитате различни видове от тази напитка; посещение на местни училища в село Санджанг - ще Ви даде възможност да научите повече за образователната система в Гамбия и да видите как децата учат и играят; музеят на село Танжé - представя традиционната култура и история на Гамбия, включително информация за различните племена и дивата природа на региона. Можете да видите артефакти, традиционни занаяти и да се запознаете с културното наследство на страната.

Южната част на Гамбия е идеална за тези, които търсят автентично изживяване и желаят да се запознаят с културата и природата на страната. Независимо дали обичате да се релаксирате на плажа, да опитвате нови ястия или да научите повече за местните традиции, този регион предлага нещо за всеки.

Ден 6

Макасуту

Макасуту

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание посещние на гората Макасуту (Makasutu) -културен и екологичен резерват, разположен на около час път от столицата на Гамбия, Банжул. Тази уникална дестинация предлага разнообразие от природни и културни изживявания, които привличат както туристи, така и любители на природата. Гората Макасуто обхваща около 1000 хектара и включва разнообразие от екосистеми, като:
- Гъста гора: Основната част на резервата е покрита с гъсти тропически гори, които приютяват множество видове флора и фауна.
- Савана: Откритите тревисти площи предоставят възможност за наблюдение на различни животни и птици.
- Мангрови гори: Те са дом на много водни видове и служат като важни местообитания за рибите и другите водни организми.

Гората Макасуто е дом на разнообразие от диви животни, включително:
- Маймуни: Бабуини и зелени маймуни са често срещани в гората.
- Антилопи: Различни видове антилопи могат да бъдат наблюдавани в резервата.
- Птици: Над 200 вида птици, включително орли, кълвачи и различни видове водни птици, обитават района.
- Влечуги: Крокодили и различни видове змии също могат да бъдат видяни.

Посетителите могат да се насладят на разходки с традиционни канута по реката, която преминава през мангровите гори. Това предлага уникална перспектива за наблюдение на дивата природа и флората.
Водачите на резерватата предлагат образователни разходки през гората, по време на които посетителите могат да научат повече за различните растения и животни, както и за усилията за опазване на околната среда.
За любителите на орнитологията, гората Макасуту предлага отлични условия за наблюдение на множество видове птици.
Посетителите могат да участват в демонстрации на традиционни занаяти като грънчарство, дърворезба и приготвяне на местни ястия. Тези активности предоставят уникална възможност за запознаване с местната култура и традиции.
Често в резерватата се организират традиционни музикални и танцови изпълнения, които представят богатото културно наследство на Гамбия.
Гората Макасуту е пример за устойчив туризъм и опазване на околната среда. Резерватът работи в тясно сътрудничество с местните общности за опазване на природните ресурси и подпомагане на местното население чрез различни инициативи и проекти.
Посещението в гората Макасуту предлага комбинация от приключение, релаксация и културно обогатяване. Това е място, където можете да се потопите в природата, да се запознаете с местната култура и да се насладите на уникални изживявания сред красивите ландшафти на Гамбия.
Свободно време. Нощувка.

Ден 7

Гамбия

Гамбия

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или "Готвене в домашен стил Гамбия" предоставящо уникална възможност на посетителите да се потопят в местната култура и да научат как се приготвят традиционни гамбийски ястия. Приключението започва с тръгване от пристанището, където ще се съберете с останалите участници и ще се отправите към град Брусуби, който се намира на около 30 минути от пристанището. След като пристигнете, ще бъдете приветствани от Вашите домакини и ще се облечете в традиционни гамбийски дрехи, които ще носите по време на готварското преживяване. Ще се отправите към местния пазар заедно с Вашите домакини, за да съберете необходимите продукти за приготвяне на ястията. Това включва свежи зеленчуци, месо, подправки и други съставки, характерни за гамбийската кухня. След като се върнете от пазара, ще започнете готвенето под ръководството на местната готвачка Айда. Тя ще Ви покаже как се приготвят традиционни ястия като домода (фъстъчено рагу), яса (пиле или риба в марината с лук и лимон) и бенекин (ориз с месо и зеленчуци). След като ястията са готови, ще седнете на масата заедно с домакините и ще се насладите на приготвената храна. Това е чудесна възможност да опитате автентични гамбийски ястия и да се запознаете по-близо с местната култура и обичаи. След обяда ще имате малко свободно време да разгледате района или да си поговорите с местните жители. След това ще се отправите обратно към кораба.

Готвенето в домашен стил Ви предоставя възможността да се потопите в ежедневието на местните жители и да научите повече за техния начин на живот и традиции. Ще научите как да приготвяте традиционни гамбийски ястия, които можете да опитате да направите и у дома. Възможността да прекарате време с местно семейство Ви позволява да разберете по-добре тяхната култура, обичаи и ценности. Домакините са гостоприемни и ще се постараят да направят Вашето преживяване приятно и запомнящо се.

"Готвене в домашен стил" в Гамбия е уникално приключение, което съчетава кулинарни умения, културен обмен и автентично преживяване. Това е чудесен начин да опитате местната кухня, да научите нови рецепти и да създадете незабравими спомени от Вашето пътуване в Гамбия.

Ден 8

Плаж Коту

Плаж Коту

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летището на Банжул за полети по отсечки Банжул - Истанбул - София. Пристигане на летище София на следващия ден.

Цената включва

- самолетен билет София - Истанбул - Банжул - Истанбул - София с включен 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж
- трансфер летище - хотел - летище
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Tamala Beach Resort****
- застраховка "Мединцки разходи и злополука в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 ееро

Цената не включва

- всички хранения извън описаните в програмата
- лични разходи
- допълнителни услуги

Допълнителни услуги

- кану-каяк преживяване по река Тандже 130 лв.;
- билет за посещение на парка за диви животни Фатала- 280 лв.;
- еднодневна екскурзия до Южна Гамбия - 180 лв.;
- готвене в домашен стил в Гамбия - 129 лв.;
- целодневна екскурзия до Макасуту - 175 лв.;
- лежерен круиз по река Гамбия - 175 лв.

Допълнителна информация

Пътуването се потвърждава при минимум 2-ма пътуващи!

Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца към датата на прибиране. Пътуващите за Република Гамбия с цел туризъм български граждани могат да пребивават до 30 дни без виза.

Местна валута: местната валута в Гамбия е гамбийско даласи (Dalasi). 1 лв. = 37.60 Даласи (информацията е към юли, 2024 г.)

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене