Торино - в кралството на Савоите


Цени от   1379.00   1039.00 лв.

Ден 1

Торино

Торино

Отпътуване от летище София с директен полет до Милано. Пристигане на летището в Милано/Бергамо. Отправяме се за Торино за панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: базиликата Суперга - известна още като кралската базилика на Суперга стои на едноименния хълм на 672 метра надморско равнище. Това е символично място в Торино и място, което предлага спокойствие и превъзходна гледка към града. Построена е от крал Виторио Амедео II като благодарност към Богородица след победата му над французите. Поради тази причина се смята за "празничен паметник".  В нея се намира Савойската кралска крипта отличаваща се с красиви барокови надгробни паметници на 62 члена на Савойската династия. По желание изкачване на купола на базиликата за внушителни гледки към Торино и алпийските върхове. Отпътуване към историческия център на Торино за пешеходна разходка – площад "Виторио Венето" - един от най-престижните площади в Пиемонт; виа По - известна улица със своите портици, магазини и кафенета; Моле Антонелиана - символ на Торино и музей на киното; двореца „Мадама“ - обект на ЮНЕСКО и съхраняващ колекциите от антично изкуство; кралския дворец с кралските музеи; катедралата „Св. Йоан“ с Христовата Плащеница; галерия „Субалпина“ - вдъхновена от характерните парижки аркади и предназначена за буржоазен отдих ; дворецът "Кариняно" - родното място на Виктор Емануил II и седалище на първия италиански парламент, днес музей на италианското Възраждане; египетския музей - смятан за най-ценния египетски музей в Европа; площад „Сан Карло“ - определен като "официалния салон на Торино" известен с историческите си локали. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2

Кралските резиденции и паркове на Савоите

Кралските резиденции и паркове на Савоите

Закуска. Свободно време в Торино или екскурзия по желание: Еднодневна екскурзия "Кралските резиденции и паркове на Савоите" - двореца Венария, замъка Ла Мандрия и замъка Риволи (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за кралския дворец "Венария" за организирано посещение на двореца с принадлежащите му градини.  Дворецът Венария е бивша Савойска резиденция с градини, разположени в градчето Венария Реале, близо до Торино. Това е една от резиденциите на Савойската династия, включена в списъка на ЮНЕСКО и е шедьовър на бароковата архитектура с уникални декорации и произведения на изкуството. След разходка в градините на "Венария Реале" продължаваме към регионалния парк "Ла Мандрия" - вторият по големина затворен парк в Европа, с площ от около 3000 хектара, ограничен от 30 км дълга стена, построена в средата на 19 век от Виктор Емануил II от Сардиния, който се премества в замъка тук - Борго Кастело, резиденцията на морганатичната му съпруга Роза Верчелана. Паркът включва една от последните реликви на голямата гора, която някога е покривала цялата равнина По. Фауната включва диви свине и елени. В парка често се провеждат конни надбягвания с породи коне, които се считат за застрашени от изчезване. Посещение на кралските апартаменти в Ла Мандрия - кралските апартаменти са напълно обзаведени и съдържат скъпоценни предмети, произведения на изкуството, текстил, мебели и обзавеждане от древни колекции на Савоите, които ще ни позволят да оценим вкуса на първия крал на Италия. Отпътуване за замъка "Риволи" - собственост на Савоите от 1247 г., замъкът е бил първото седалище на двора на Савойското херцогство и през 17 век е превърнат в придворна резиденция от Карло и Амедео ди Кастеламонте. Построен е през 11 век като военна крепост, замъкът Риволи днес е дом на Музея за съвременно изкуство, който представя престижна колекция и е арена на големи временни изложби в оригинален историко-архитектурен контекст. Комплексът е обогатен и от Маника Лунга, херцогската художествена галерия, с размери над 140 метра. Отпътуване за Торино. Свободно време. Нощувка. 

Ден 3

По пътя на принцовете

По пътя на принцовете

Закуска. Свободно време в Торино или екскурзия по желание: Еднодневна екскурзия "По пътя на принцовете" с посещения на светилището "Сан Микеле", селцето Авиляна и градчето Усо (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Усо - красиво алпийско градче, сгушено сред удивителен природен пейзаж и заобиколено от планини, гори и зелени пасища. Наричат го „селото на хляба и стенописите“ и е разположено на надморска височина от 1414 метра. Една от основните причини да посетим Усо е неговата очарователна архитектура и исторически сгради, които го превръщат в истински музей на открито. Със своите павирани с камък улици, селцето предлага на посетителите възможността да опознаят отблизо планинския селски живот в Пиемонт. От изключителен интерес са архитектурата, каменните чешми и перални, обществената пещ, конюшните и подземните връзки. Къщите с фрески на Усо са отчасти обитавани и отчасти използвани като музеи, украсени са със стенописи изобразяващи селски сцени, животни и планински пейзажи, истински произведения на изкуството създадени през 18-ти и 19-ти век от местни майстори стенописци. Свободно време за разходки. Отправяме се към светилището „Сан Микеле“ - символ на региона Пиемонт, стоящ величествено на върха на планината Пиркириано на 962 метра надморска височина и заобиколено от вековни гори и високи планини. Светилището "Сан Микеле" е спирка от поклоннически маршрут, който минава от Мон Сен Мишел (Франция) до Монте Сант Анджело (Пулия). Посетителите се влюбват в това място, което със своя чар е вдъхновило и Умберто Еко в неговия бестселър „Името на розата". От неговите кули ще можем да се любуваме на Торино и на спиращи дъха гледки към Вал Суза. Кралски членове на Савойската династия са погребани в главната църква, която датира от дванадесети век. Мястото е посветено на култа към Архангел Михаил, защитник на християнския народ. Организирано посещение на абатството. Отпътуване за Авиляна - китно алпийско селце разположено в естествен басейн, ограничено от гористи моренни хълмове. Авиляна е известна с двете си езера и разположението й в защитената зона на Парка на езерата на Авиляна, който е част от защитените райони на Котианските Алпи. Авиляна запазва своя исторически чар със средновековните си сгради на площад "Конте Росо", доминиран от руините на замъка "Ардуинико" от XI век - седалище на кралския двор и като такъв е бил използван от семейството на Савоите от 1137 г. Пешеходна разходка в исторически център на Авиляна и свободно време за разходки край езерата. Отпътуване за Торино. Свободно време. Нощувка.

Ден 4

Винен тур в Пиемонт

Винен тур в Пиемонт

Закуска. Свободно време в Торино или или екскурзия по желание: Еднодневна екскурзия "Винен тур в Пиемонт по маршрут Бароло - замъка "Гринцане Кавур" - Кастилионе деле Ланце". Отпътуване за Бароло - "столицата на краслкото вино" и включен в листата на ЮНЕСКО. Разположен е в богат регион на лозя, където хората идват да се отпуснат, да се насладят на природата и да опитат кралското вино. Пешеходна разходка до замъка на маркизите Фалети, в който се намира музея на виното. Това със сигурност е най-голямата атракция тук в допълнение към прекрасния пейзаж. Това е и най-иновативният музей на виното в Италия. Вътре в музея ще научим всички тайни за виното, неговото производство, култура и традиция! Ще се впуснем в интерактивно пътешествие през 25 стаи и 5 етажа, със светлини, звуци и цветове, които ще ни отведат от един сезон в друг, за да открием различните фази на виното. Дегустация на вино "Бароло". Отпътуване за замъка "Гринцане Кавур" (ЮНЕСКО) - зашеметителен замък с богата история и бивша резиденция на първия министър-председател на Италия - Емилио Бенсо Кавур. Организирано посещение на замъка, който днес е превърнат в музей на историята на винарскя регион "Ланге", разполга с енотека и с иновативен музей на открито сред лозята, който отвежда посетителите през емоционално и образователно пътешествие покрай лозовите редици на графското лозе в подножието на замъка. Дегустация на вино. Отпътуване за Кастаньоле деле Ланце - включено в списъка на най-красивите италиански градчета и известно с вината "Барбера", "Ланце" и "Долчето Д'Алба". Пешеходна разходка в историческия център изпъстрен със средновековни базилики и дворци. Посещение на възпоменателния парк, в който се намира известната кула на граф Балада, от която се разкрива зашеметяваща панорама към хълмовете с лозята в региона. Дегустация на четири вида вино на върха на античната кула с панорамна тераса, от която ще се любуваме на винените региони Ланге и Монферато, както и на Алпите. Така ще можем да оценим местните продукти с прекрасна гледка. Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 5

Кралска резиденция "Ступиниджи"

Кралска резиденция

Отпътуване за кралската резиденция "Ступиниджи" и организирано посещение с екскурзовод на български език - "Ступиниджи" е един от най-необикновените дворцови комплекси от осемнадесети век в Европа. Бил е кралска савойска резиденция и ловна хижа за европейски лордове, място за отдих и лов и любима дестинация за савоите за организиране на грандиозни партита и тържествени бракове, както и резиденция на Наполеон в началото на 19 век. Кралската резиденция е била и домакин на аристократични сватби на суверени и знатни личности като Мария Тереза ​​Савойска с граф Карло Филипо д'Артоа, по-късно коронован за крал на Франция като Карл X, след това Виторио Емануеле II с Мария Аделаида от Хабсбургска Лотарингия , преди да стане първият крал на Италия, както и сватбата на Амедео Савойски с Мария Витория Дал Поцо дела Цистерна. Павел I цар на Русия, Фердинанд I Бурбонски - крал на Неапол, Наполеон, Паулина Бонапарт и кралицата на Италия Маргарита Савойска също са се наслаждавали на елегантните стаи тук. Отпътуване за Милано/Бергамо за полет до София. Пристигане на летище София. 

 

Цената включва

 - самолетен билет София - Милано/Бергамо - София
 - трансфер от летището в Милано/Бергамо до Торино и обратно
 - 4 нощувки със закуски в хотел 4**** в Торино
 - панорамна и пешеходна обиколка на Торино с екскурзовод
 - ползване на слушалки по време на екскурзиите
 - медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро
 - екскурзоводско обслужване 
 

Цената не включва

- описаните допълнителни услуги
- Входна такса за криптата с кралските гробници в базиликата "Суперга" - 5 евро
- Входна такса за светилището "Сан Микеле" - 8 евро
- Входна такса за музея на виното в Бароло - 9 евро
- Входна такса за музея "Гринцане Кавур" - 8 евро
- Входни таски за други музеи и обекти
- туристическа такса в Торино - 4 евро на човек на нощувка (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване" 

Допълнителни услуги

- чекиран багаж до 20 кг. - 139,00 лв.
- Еднодневна екскурзия "Кралските резиденции и паркове на Савоите - дворецът Венария, замъка Ла Мандрия и замъка Риволи: 120 лв. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, ползване на слушалки. Услугата се потвърждава при минимум 15 записани.
- Еднодневна екскурзия "По пътя на принцовете" с посещения на светилището "Сан Микеле", селцето Авиляна и градчето Усо: 120 лв. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, ползване на слушалки. Услугата се потвърждава при минимум 15 записани.
- Винен тур в Пиемонт с посещение на Бароло, замъка "Гринцане Кавур" и Кастилионе деле Ланце с включени дегистации - 179,00 лв. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, дегустации на различни видове вина. Цената не включва входните такси за музея на виното и за замъка "Гринцане Кавур" (заплащат се на място). Услугата се потвърждава при минимум 15 записани.
- Royal Pass (4-дневна карта позволяваща безплатен достъп до всички кралски Савойски резиденции): 60,00 лв. 

Допълнителна информация

Минималният брой туристи за провеждане на екскурзията е 16. 
Екскурзовод на групата: Филип Барух
Картата "Royal Pass" е туристически пропуск, позволяващ свободен достъп до всички кралски Савойски резиденции в Торино и в регион Пиемонт. Безплатният вход се отнася за следните обекти: 
- Кралските музеи на Торино, които включват Кралския дворец, Савойската галерия, Кралската оръжейна палата, Кралската библиотека и Археологическият музей, параклисът на Светата плащаница заедно със залите Киаблезе (резиденцията на Паулина Бонапарт и родното място на кралица Маргарита Савойска, първата кралица на Италия) заедно съставляват Кралските музеи на Торино. 
- Двореца "Мадама" - градския музей за антично изкуство 
- Вилата на кралицата - с прекрасни гледки към Торино
- Замъка "Валентино" - дворецът на забавленията създаден според френските вкусове и с богатата декорация, намиращ се в парка "Валентино"
- Двореца "Кариняно" - една от най-оригиналните барокови сгради, символично място за историята на Савойската династия и на италианското Възраждане, някога седалище на Подалпийския парламент и на първия италиански парламент. Днес тук се помещава Националният музей на Възраждането и Апартаментите на принцовете
- Двореца "Киаблезе"
- Ловната кралска резиденция "Ступиниджи" 
- любимото място на Савоите за грандиозни партита и тържествени бракове, както и резиденция на Наполеон в началото на 19 век.
- Кралската резиденция "Венария" - един от най-изящните примери на италианския барок
- Замъка "Ла Мандрия" - кралска резиденция за лов и любов
- Замъка "Риволи" - музей на съвременните изкуства
- Замъка "Ракониджи" - внушителен замък на савойското кралско семейство използван за кралски ваканции
Royal Pass позволява и намаления в цената на входните билети за "Египетския музей" и "Национален музей на киното"

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене