Екскурзия за Палиото в Сиена през АВГУСТ и празника Успение Богородично - 4 нощувки в Сиена!

Станете част от най-емоционалните летни събития в Тоскана! Празниците на Успение Богородично в комбинация с Палиото - най-дългоочакваното конно надбягване в Италия!


Цени от 1059.00 лв.

Ден 1

Сиена

Сиена

14.08.2024 г. - Отпътуване от летище София в 14:15 ч. с авиокомпания "Райън Еър" за директен полет до Болоня. Пристигане на летището в Болоня в 15:05 ч. Отпътуване за Сиена - средновековното сърце и душа на Италия! Благодарение на своите средновековни сгради и уникални традиции е сред градовете от световно значение в листата на ЮНЕСКО. Пешеходната ни разходка в Сиена започва от порта "Сан Марко", която ни въвежда в квартала на "охлювитe", параклисът "Мадона дел Розарио", ще минем през квартала на "костенурките" и квартала на "вълните" и ще достигнем символа на Сиена - площад "Кампо" - автентичното сърце на града и един от най-старите площади в Европа, където всяка година се провежда историческото състезание Палио. Когато се озовем на този площад ще бъдем напълно пленени от красотата на това пространство заобиколено от средновековни сгради. Това, което ще ни порази преди всичко е неговата уникална форма и разделянето на вътрешната му част на девет сегмента. Ще открием важната символика на това число и как е свързано с историята на Сиена. На фона на площада стои елегантният дворец "Публико" - днес дом на градския музей, който съхранява велики шедьоври на изкуството, като необикновените фрески от Амброджо Лоренцети - най-известният цикъл на светски тематични фрески от Средновековието. Ще продължим към площад "Постиерла", за да се полюбуваме на други паметници на града, като кулите - важно архитектурно свидетелство за средновековната цивилизация. Пристигайки на този площад ще открием детайл, който вече сме забелязали в други точки от нашето пътуване - многобройното присъствие на капитолийски вълчици. Ще продължим по "Via di Città" - пътят, който от района "Кампо" води до древната градска зона на Сиена. Разхождайки се по този древен маршрут, вниманието ни ще бъде привлечено от присъствието на занаятчийските работилници, които заедно с благородническите дворци придават на "Via di Città" излъчване на изискана елегантност. Ще видим и двореца "Киджи-Сарачини" - дом на академия "Киджана" - една от най-важните институции на световната музикална сцена, основана през 1932 г. от граф Гуидо Киджи Сарачини. Продължавайки по очарователните средновековни улици, ще останем безмълвни, когато внезапно се озовем пред катедралата. Построена между 12-ти и 14-ти век, катедралата в Сиена е един от най-възхитителните примери за готическа архитектура в Италия, особено заради фасадата си, построена в края на 13-ти век по проект на Джовани Пизано. В интериора си съхранява някои шедьоври на най-известните италиански майстори - произведения на Донатело, Пинторикио, ранни скулптури на Микеланджело, скулптурите на великия Джан Лоренцо Бернини и амвона от Никола Пизано - все ключови произведения на италианското средновековно изкуство. По желание: организирано посещение с екскурзовод  на катедралата "Санта Мария Асунта" и монументалния комплекс "Санта Мария дела Скала". По желание: вечеря в типична сиенска тратория. Свободно време. Нощувка. 

Ден 2

Празник Успение Богородично

Празник Успение Богородично

15.08.2024 - Закуска. Свободно време в Сиена с възможност за участие в празниците на "Успение Богородично". Програмата за честванията на празника ще бъде обявена на по-късен етап. Свободни разходки из контрадите на града. Нощувка.

Ден 3

Палиото

Палиото

16.08.2024 г. - Закуска. Денят на Палиото! Далеч от това да е просто „състезание“, Палиото е наистина уникално събитие по рода си, което не просто се провежда два пъти годишно в сърцето на града, но всъщност е феномен, който включва живота на местните, диктуващ техните ритми и навици. Следователно може да се каже, че Палиото се провежда в Сиена през цялата година и само през юли и август намира моменти на хоров и тържествен израз, завладяващ всичко наоколо. „Кариера“ – както традиционно се нарича състезанието – се провежда два пъти годишно: на 2 юли се провежда Палио в чест на "Мадоната от Провенцано", а на 16 август Палиото се провежда в чест на "Успение Богородично", годишнина, която католическата църква празнува предния ден и която жителите на Сиена искат да отбележат на 16-ти с Палио в чест на Божията Майка. Ако площад "Кампо" е мястото, което кондензира цялото внимание на жителите на Сиена и туристите по време на дните на Палиото, то в контрадите (кварталите) хората се подготвят и нетърпеливо очакват дните на състезанието. Посещавайки контрадите на Сиена в дните наближаващи Палио можем видимо да усетим адреналина, който изпълва душата на местните.

Необходимо е ранно заемане на места на площад "Кампо", който ще се изпълни с посетители!

Свободна вечер. Нощувка. 

Ден 4

Сиена

Сиена

17.08.2024 - Закуска. Свободно време в Сиена или по желание: организирано посещение с екскурзовод на родния дом-светилище на Света Катерина, базиликата "Сан Доменико" и музея на квартала на "бухалите". 
Ще започнем обиколката на Сиена започвайки от площад "Сан Доменико" - началната точка на историческия център, където ще открием величествената базилика "Сан Доменико" - най-голямата религиозна сграда в Сиена след катедралата. С посещение във вътрешността й ще проследим някои събития от живота на Света Катерина от Сиена. В параклис посветен на светицата (великолепно украсен със стенописи от художника Содома) важна реликва на Света Катерина може да се види и днес. След това ще се полюбуваме на някои шедьоври на сиенското изкуство от 15-ти век запазени тук, като картините на Франческо ди Джорджо Мартини и Матео ди Джовани. Излизайки от църквата ще отидем на панорамна тераса, откъдето ще можем да се насладим на невероятна гледка към почти целия исторически център - характеризиращ се с типичните оранжеви и розови нюанси на местната теракота. След като започнем разходки по живописните улици на квартала на "бухалите" ще видим двореца "Салимбени" - една от най-важните сгради в града, някога собственост на едноименната фамилия Салимбени, която през 14-ти век е била сред най-могъщите в Република Сиена. Сградата днес е историческото седалище на "Монте деи Паски" - една от най-старите банки в света. Ще стигнем до църквата "Сан Кристофоро", която е един от най-старите примери запазени в Сиена, приемаща поклонниците минаващи през града. На площада, където се издига църквата "Сан Кристофоро" ще открием и двореца "Толомеи" - един от най-изисканите примери за величествен дворец в Сиена построен от едноименното семейство, което в средата на 13 век е главният герой в свирепите борби между гвелфите и гибелините. Отправяме се към музея на квартала на "бухалите" - най-красивия и емблематичен сред музеите на всички останали контради в Сиена! След посещението в музея се отправяме към "Loggia della Mercanzia" и ще разберем защо всички статуи, изобразяващи защитниците на Сиена гледат „заплашително“ на север по посока на Флоренция... но красотите не свършват до тук - ще можем да се насладим на още една спираща дъха гледка към града, имайки възможността да оценим по-специално базиликата "Сан Доменико" (посетена в началото на деня) и очарователния квартал Фонтебранда: желанието ви да увековечите тази прекрасна гледка в снимка ще бъде неустоимо. За финал ще посетим родния дом-светилище на Света Катерина - духовната покровителка на Италия. Свободно време или по желание: обяд в типична сиенска тратория. По желание: организирано посещение с екскурзовод на палацо "Публико". Свободно време. Нощувка. 

 

София

София

18.08.2024 г. - Закуска. Отпътуване за Болоня за директен полет от Болоня за София. Пристигане на летище в София.

Цената включва

- самолетен билет София - Болоня - София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40/30/20 см.
- 4 нощувки със закуски в хотел Best Western San Marco*** или сходен в Сиена 
- туристическа програма в Сиена
- посещение на Палиото 
- слушалки по време на пешеходните разходки
- екскурзоводско обслужване на български език
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- чекиран багаж до 20 кг.
- изброените допълнителни услуги
- входни такси в туристическите обекти и музеи
- разходи от личен характер
- туристическа такса - около 3 евро на човек на нощувка (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване" 

Допълнителни услуги

- чекиран багаж до 20 кг. - 139,00 лв. 
- организирано посещение с екскурзовод на катедралата "Санта Мария Асунта" и монументалния комплекс "Санта Мария дела Скала" (при минимум 15 туристи) - 79,00 лв. Услугата включва входни такси, таски резервация, екскурзоводско обслужване и ползване на слушалки
- организирано посещение с екскурзовод на родния дом-светилище на Света Катерина, базиликата "Сан Доменико" и музея на квартала на "бухалите" - 59,00 лв. Услугата включва входни такси, таски резервация, екскурзоводско обслужване и ползване на слушалки
- организирано посещение с екскурзовод на палацо "Публико" : 39.00 лв. Услугата включва входна такса, таска резервация, екскурзоводско обслужване и ползване на слушалки
- вечеря в типична сиенска тратория - 50,00 лв. 
- характерен сиенски обяд - 50,00 лв.

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 15 записани туристи!
Екскурзовод на групата: Филип Барух
- Към момента не са обявени здравни и медициснки изисквания свързани с пътуването.
- Българските граждани пътуващи за Италия е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене