Почивка в Калабрия

Калабрия е необикновена земя с искрящи тюркоазени води, дива природа с безкрайни зелени планини и очарователни средновековни градове!


Цени от 1499.00 лв.

Ден 1

Бари - Рока Империале

Бари - Рока Империале

Отпътуване от летище София за Бари. Пристигане в Бари. Отпътуване за Калабрия. По път - разглеждане на Рока Империале. Считано за входа на Калабрия, Рока Империале е едно от най-живописните средновековни градчета в целия регион и неслучайно е обявено за едно от най-красивите села в Италия. Днес градчето изглежда като сцена на Рождество Христово, традиционно съставено от набор от къщи, събрани около двореца на местния господар: стени, които обграждат величествения дом, хилядолетни камъни ръчно обработени от експерти каменоделци, тесни улички, павирани с местен камък и положени с майсторство, рамки и врати, изработени от топло дърво - всеки детайл е чисто занаятчийско творение. Гъста мрежа от алеи и тесни проходи свързва всяко ниво от основата до замъка на върха му. Погледнато от небето имата формата на пирамида, която минава по целия източен склон на скалата и леко се спуска към равнината. Пешеходна разходка. Отпътуване за района на Монтепаоне Лидо/Соверато. Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 2

Катандзаро - Козенца

Катандзаро - Козенца

Свободен ден за плаж или по желание целодневна екскурзия до Катандзаро и Козенца

Отпътуване за Катандзаро - столицата на регион Калабрия - крепостен град, който през вековете е облагороден с много зелени площи и се откроява с много богат културен живот. Започваме разходката си от "Средиземноморския парк за биоразнообразие", ще стигнем до площад Матеоти с монументалния комплекс "Сан Джовани", ще се разходим по булевард Мацини, на който се намира базиликата на "Непорочното Зачатие" и след това ще навлезнем в катедралния площад с красивата катедрала "Санта Мария Асунта". От тук лесно ще стигнем до панорамната тераса "Белависта" за красиви гледки към града и към морето и накрая ще се насочим към вила Маргарита, за да се отпуснем в нейните градини. Свободно време. Отпътуване за Козенца - много оживен в културно отношение град и много богат на музеи и паметници, които заслужават внимание. Разполага с красив исторически център и градини и е домът на най-важния университет в Калабрия. Козенца е високо ценена заради своето културно значение и за това я наричат "​​Атина на Италия". Един красив ден в Козенца ще започне от историческия му център, като се разходим по бул. Мацини за да се полюбуваме на скулптурите на Mab - открития музей, разположен по цялата улица. Ще видим манастира "Свети Франческо де Паола", ще продължим към катедралата и към вила "Векия", която е идеално място за почивка и добре поддържана градина. Накрая ще завършим с нормано-швабският замък очкаващ посетителите си с красивата си панорама над целия град. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

Пицо - Тропеа - Капо Ватикано

Пицо - Тропеа - Капо Ватикано

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневна екскурзия до Пицо, Тропеа и Капо Ватикано

Отправяме се към Пицо - познат, като градът на сладоледа и едно от най-очарователните крайбрежни калабрийски градчета, кацнало на склона на красив нос с изглед към Тиренско море. Днес е модерен град и ваканционен курорт, известен със своите широки пясъчни плажове, чисто море, очарователен стар град и скалисти заливи. Ще посетим историческия му център, ще опитаме сладоледа "тартуфо ди Пицо" и ще посетим малката църква "Пиедигрота" - уникална в света и изцяло вкопана в туфа. Продължаваме към Тропеа -  перлата на Тиренско море, построена върху скали с изглед към морето с типичен тюркоазен цвят, на фона на който се откроява очарователното и емблематично светилище Санта Мария дел'Изола. Тропеа е най-популярният калабрийски курорт известен със своите стени, кули, порти, пясъчен плаж и очарователен средновековен исторически център. Плажовете под скалата на Тропеа са бели и контрастират по магически начин с бистрото и кристално море с цветове, които варират от тюркоазено до тъмно синьо. Разходка из центъра сред характерните алеи и малки площадчета с магазинчета за сувенири. Следобед можете да изберете дали да се отпуснете на известния плаж в подножието на Санта Мария дел'Изола или да участвате в екскурзия с корабче "Бреговете на Боговете". Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4

Кротоне - Санта Северина - Капо Рицуто - Ле Кастела

Кротоне - Санта Северина - Капо Рицуто - Ле КастелаKalabria calabria ekskurzia italia pochivka vakancia екскурзия калабрия италия екскурзия почивка

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневна екскурзия до Кротоне, Санта Северина, Капо Рицуто и Ле Кастела. 

Отпътуване за Кротоне - известен с красивата си крайбрежна зона и един от най-важните центрове на Магна Греция, в който Питагор основал своята известна школа на знанието. Обиколката с екскурзовод на Кротоне ще започне от замъка на Карл V, ще видим старата катедралата и любимия на местните площад "Питагор". Свободно време за разходки около морето или по желание посещение на Националния археологически музей в Кротоне, който съхранява значими предмети от цялата област на Магна Греция. Отпътуване за Санта Северина - без съмнение е едно от бижутата на Калабрия по отношение на художественото наследство и удостоен със званието "едно от най-красивите древни села в Италия". Историческият център на Санта Северина освен, че се гордее с наскоро реставрирания нормански замък и вечни византийски църкви, демонстрира архитектурния преход от норманския период към този на Византийската империя и предлага запомнящи се гледки към долината на р. Нера. Пешеходна разходка в историческия център и в замъка на Санта Северина. Денят ни продължава към Капо Рицуто, където златисти плажове и кристално чисто море се срещат, за да предложат спиращи дъха гледки. Изглеждат като пощенска картичка, а всъщност този район е истински рай. Ще посетим Ле Кастела: най-красивия участък на защитената морска зона "Капо Рицуто". Тук се намира един от най-очарователните замъци в Италия, поради местоположението си на островче, свързано с брега само от тънка ивица земя. Свободно време за посещение на замъка или разходки по крайбрежните алеи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5

Кортале - Стило - Джераче

Кортале - Стило - ДжерачеKalabria calabria ekskurzia italia pochivka vakancia екскурзия калабрия италия екскурзия почивкаKalabria calabria ekskurzia italia pochivka vakancia екскурзия калабрия италия екскурзия почивка

Закуска. Свободен ден за плаж или целодневна екскурзия до Кортале, Стило и Джераче. 

Отпътуване за Кортале - градче, намиращо се в провлака на Катанцаро в най-тясната част на Калабрия на хълм, който гледа към обширните равнини и спиращи дъха долини, с красиви открити гледки към двете морета - Йонийско и Тиренско. Разхождайки се тук ще открием още красиви древни църкви, впечатляващи фонтани и типичен местен деликатес от боб. Отпътуване за Стило - включен в списъка на най-красивите градчета в Италия и намиращо се в подножието на планината Консолино. Стило е с древен произход, датира от 10 век и е преплетен с присъствието на византийците в района. Градчето е доминирано от руините на това, което някога е било внушителен нормански замък, който днес все още изглежда разказва с присъствието си древни събития и вечни истории. Сърцето на селото е очарователно със своите благороднически дворци и църкви, включително Дуомото, построено през 1300 г. Но най-интересната сграда със сигурност е "Ла Католика" - храм от 10-ти век и доказателство за византийско господство: това е един от най- важни паметници в Калабрия с голяма стойност преди всичко, защото е напълно непокътнат. Пешеходна разходка. Отпътуване за Джераче - омагьосаното село на ястребите. Градчето доминира от върха на хълма си в много живописна част от Калабрия. Намира се в прекрасния национален парк "Аспромонте" - област, много обичана от всеки, който търси диви и непокътнати крайбрежия, както и значими културни и исторически местности. Разходката ни в този скрит скъпоценен камък в Калабрия ще бъде за нас едно прекрасно пътешествие сред природата, историята и кулинарията. Пешеходната ни разходка ще ни запознае с феерия от средновековни базилики и дворци, прекрасната всекидневна на открито - площад "Токо" и тераси гледащи от високо към националния парк "Аспромонте". Връщане към хотела. Вечеря. Нощувка. 

 

Ден 6

Реджо Калабрия - Шила

Реджо Калабрия - ШилаKalabria calabria ekskurzia italia pochivka vakancia екскурзия калабрия италия екскурзия почивка

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневна екскурзия до Реджо Калабрия и Шила. 

Отпътуване за Реджо Калабрия - сгушен в подножието на планината Аспромонте, градът е разположен по протежението на пролива Месина на самия край на италианския полуостров, на върха на италианския ботуш. Реджо Калабрия може да остави без дъх тези, които го посещават за първи път, грабващ с красотата и богатството на културното си наследство. Ще започнем с крайбрежната улица "Фалкомата" - истински рай, в който сред сградите и малките площади се редуват паметници и археологически разкопки. Гледката от тук е несравнима: ще се любуваме на Сицилия с нейния Месински пролив и ще видим внушителната Етна в далечината. Продължаваме към "арена дельо стрето" - малък амфитеатър на брега, построен върху фасадата на древногръцките театри и мястото, където се провеждат концерти и големи градски събития. Следват булевард "Гарибалди" и площад "Италия" - сърцето и най-оживеното място на Реджо, катедралата и величественият арагонски замък оцелял непокътнат от земетресението през 1908 г. Свободно време за разходки. Отпътуване за Шила очарователно крайбрежно селце на западния бряг на Калабрия – пленителна дестинация за риболов, наричана още "перлата" на Коста Виола. Напомня на известни места в италианския Чинкуе Тере, с мозайка от цветни къщи с изглед към широките спокойни води на Тиренско море, но въпреки това е град, почти непознат за туристите. Местоположението му в пролива Месина, водната ивица, която свързва Калабрия със Сицилия, предлага богата история с над 2000-годишни традиции в риболова на риба меч. Историческият център на Шила е сгушен под замъка "Руфо". Някога е бил древното рибарско селище Кианалеа и е дом само на 350 жители, известен като Венеция на юга. Малките къщи са построени чак до брега на морето, с прозорци, врати и арки, които рамкират безкрайни гледки към синьото море. Калдъръмени пътеки и малки хлъзгачи за рибарски лодки се спускат направо във водата, а вълните се плискат в стените на къщите. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7

Плаж

Плаж

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка. 

Калабрия - Бари

Калабрия - Бари

Закуска. Отпътуване за Бари за директен полет до София. Пристигане на летище София.

Цената включва

- самолетен билет София - Бари - София с включени летищни такси и 1 бр. малък ръчен багаж до 10 кг. с размери (40/20/25) тип раница
- трансфер от летището до хотела и обратно
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотел "Rada Siri" **** или сходен в района на Монтепаоне Лидо/Соверато
- туристическа програма в Рока Империале
- водач - екскурзовод на български език
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- чекиран багаж до 20 кг.
- описаните допълнителни услуги
- входни такси в туристическите обекти и музеи
- разходи от личен характер
- туристическа такса (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване" 

Допълнителни услуги

- чекиран багаж до 20 кг. - 139,00 лв.
- целодневна екскурзия до Катандзаро и Козенца - 129,00 лв. при минимум 20 записани.
- целодневна екскурзия до Пицо, Тропеа и Капо Ватикано - 119,00 лв. при минимум 20 записани.
- екскурзия с корабче "Бреговете на Боговете" в Тропеа (3 часа) : 99.00 лв.
- целодневна екскурзия до Кротоне, Санта Северина, Капо Рицуто и Ле Кастела - 139,00 лв. при минимум 20 записани.
- целодневна екскурзия до Кортале, Стило и Джераче - 149,00 лв. при минимум 20 записани.
- целодневна екскурзия до Реджо Калабрия и Шила - 149,00 лв. при минимум 20 записани.

Допълнителна информация

Минималният брой за провеждане на пътуването е 20 записани туристи.

Хотел "Rada Siri"**** се намира в Калабрия, в един от най-красивите участъци на Йонийското крайбрежие, само на 280 метра от морето и красив плаж от пясък и дребен чакъл, който се простира на около 2 км. Хотелът се намира сред градини с характерна средиземноморска растителност, в голяма паркова площ от около 15 000 квадратни метра и се отличава от традиционните морски структури с модерен и оригинален дизайн.

Необходимите документи за български граждани за пътуване до Италия са лична карта или паспорт с валидност минимум 6 месеца към датата на прибиране.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене