Защитете пътуването си!

Защитете пътуването си със застраховка "Отмяна на пътуване" от непредвидими ситуации, които не зависят от Вас и са непреодолими, като анулиране на полети, стачки, бедствия и др.


Понякога се случват събития и изпадаме в ситуации, които не зависят нито от туроператора, нито от пътуващите. Причините могат да бъдат медицински или немедицински. Това са случаите на анулиране на полети, закъснения на полети, съкращаване на пътуването по медицински или немедицински причини, удължаване на пътуването поради възникване на непреодолими сили. Това са форсмажорни обстоятелства, върху които туроператорът няма контрол, а потърпевши са всички пътуващи. 

УЕБ ТУРС ЕООД предлага застраховка "Отмяна на пътуване", която покрива тези рискове и добавя сигурност в избора на туристическа услуга. Застраховката "Отмяна на пътуване" може да бъде добавена във всяка резервация, в момента на нейното сключване. 

Действие на застраховката "Отмяна на пътуване"

1. Случаи на анулиране на полет

Случаите на анулиране на полет за конкретен ден и час се смятат за непреодолима сила. Туроператорът не носи отговорност в тези случаи.

В случаите, когато авиокомпанията анулира полет за начална дата на отпътуване по организирано пътуване, Туроператорът проверява възможностите за промяна на датата или първоначално договорения маршрут така, че промяната да не се отрази съществено на пътуването като цяло. Ако такива възможности не съществуват, Туроператорът анулира пътуването като цяло. Туроператът предоставя документ удостоверяващ невъзвращаемост на платените средства от Туриста за организираното пътуване с обща цена и Туристът завежда щета към Застрахователя. Застраховката "Отмяна на пътуване" покрива всички доказано невъзвращаеми суми и Застрахователят изплаща сумите на Туриста. 

При анулиране на полет за връщане от страна на авиокомпанията, същата поема ангажиментите по транспортиране и настаняване в хотел на Туристите, ако ситуацията го изисква. Ако анулацията на полет изисква презаверяване на места за нов полет, Туроператорът нанася необходимите промени и резервира места за същия полет, за следващата възможна дата, ако към момента на анулацията превозвачът разполага с такива. Ако към момента на анулацията не са налични свободни места за същия полет за първата свободна дата, то Туроператорът резервира места за следващи най-близки полети по отсечки, различаващи се от предварително договорената. Ако презаверката на полетите налага допълнителни плащания, то те се извършват от Туриста, а платената от Туриста сума се потвърждава с платежен документ (касова бележка или фактура). Ако следващата дата за полет налага допълнителна нощувка/нощувки, Туристът заплаща за допълнителен престой в хотел, а платената от Туриста сума се потвърждава с платежен документ (касова бележка или фактура). Ако анулацията изисква Туристът да се придвижи от една локация в друга, то Туристът заплаща за транспортните разходи. Туристът следва да предостави на Застрахователя всички направени разходи, в следствие на анулацията от страна на авиокомпанията и завежда щета и иск за възстановяване на направените разходи в следствие анулиран полет. 

2. Случаи на закъснение на полет

Случаите на закъснения на полет за конкретен ден и час се смятат за непреодолима сила. Туроператорът не носи отговорност в тези случаи.

Закъсненията на полетите могат да доведат до съществени промени в предварително договорената програма, за което Туроператорът не носи отговорност и не обезщетява Туриста за пропуснати елементи от програмата. В тези случаи Туроператорът има правото да нанесе промени в маршрута, разместване на последователността на провеждане на програмата и да изключи, ако закъснението на полета го налага, елемент от пътуването, който е сметнал за правилно. 

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене