Златния триъгълник на Индия: Делхи, Агра и Джайпур! Групово пътуване с водач с български език!

ДЕЛХИ - АГРА - ТАДЖ МАХАЛ - ДЖАЙПУР


Цени от 2689.00 лв.

Ден 1

ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ

ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ

Полет София-Делхи. При пристигането си в Делхи наш представител ще Ви посрещне на летището и ще Ви съдейства с настаняването в хотела. Нощувка в хотела.

Ден 2

ДЕЛХИ

ДЕЛХИ

След закуска ще посетим джамията Джама в Делхи - кралската джамия, построена от моголския император Шах Джахан през 1656 г. След това ще се повозим на велосипедна рикша из тесните улички на Чандни Чоук - гръбнакът на Стария Делхи, където се намират пазарът на подправки и улицата на бижутерите. Ще преминем покрай Червения крепост (обект на световното наследство на ЮНЕСКО).

Ще посетим Раджхат - мястото на последното пътуване на Махатма Ганди. По-късно ще продължим към Гробницата на Хумаюн, която е построена през 1565 г. от н.е., девет години след смъртта на Хумаюн, от неговата възрастна вдовица. Ще посетим Индийската порта (военния мемориал, посветен на мъчениците от Първата световна война), Двореца на президента - бивш дворец на вицекраля, сградата на Парламента и сградата на Секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектура от 20-ти век. Ще видим Кутуб Минар - минаре и "кула на победата", част от комплекса Кутуб, който се намира на мястото на най-стария укрепен град в Делхи - Лал Кот, основан от томарите раджпути.

По-късно ще посетим хиндуистки храм и ще направим шопинг тур в Connaught Place. Нощувка в хотела.

Ден 3

ДЕЛХИ - АГРА

ДЕЛХИ - АГРА

След закуска ще пътуваме до Агра. При пристигане ще се настаним в хотела, а следобед ще посетим крепостта "Агра", която в рамките на 2,5-километровите си стени обхваща имперския град на моголските владетели. Тя включва много приказни дворци, като двореца Джахангир и Кхас Махал, построени от Шах Джахан; големи зали като Диван-и-Кхас; и две много красиви джамии. На залез слънце ще посетим Тадж Махал - едно от седемте чудеса на света, което задължително трябва да се види в Индия. Той е жив образец на романтичния любовен живот на Шах Джахан и неговата любима красива съпруга Мумтаз Махал. Строежът на този красив паметник е завършен през 1653 г. и е най-прочутия монумент в Индия. 

Ден 4

АГРА - ДЖАЙПУР

АГРА - ДЖАЙПУР

След закуска ще отпътуваме за Джайпур. По пътя ще посетим Фатехпур Сикри. Построен от моголския император Акбар в средата на XVI в., Фатехпур Сикри е трябвало да бъде новата столица на неговата империя. Това е и почитта на императора към свети шейх Салим Чишти, който предсказва раждането на така желания син и наследник на императора. Сикри представлява обширен комплекс от дворци, джамии, храмове и други постройки. Той е зашеметяваща амалгама от персийския и индийския стил на строителство. При пристигане ще се настаним в хотела. Нощувка.

Ден 5

ДЖАЙПУР

ДЖАЙПУР

След закуска ще посетим крепостта Амбър , разположена в Амбър, на 11 км от Джайпур. Амбър Форт е една от най-известните крепости в Раджастан. Построена през 1592 г. от Раджа Ман Сингх, крепостта е изградена от червен пясък и мрамор. Крепостта се гордее с различни забележителни сгради като "Diwan-i-Aam", "Sheesh Mahal" и "Sukh Mahal", като в него се усеща влиянието както на хиндуистката, така и на мюсюлманската архитектура. По пътя към крепостта Амбър  ще направим кратка спирка за снимки в Хава Махал - "Двореца на ветровете".

Следобед ще посетим градския дворец на махараджата. Представляващ комплекс от дворове, градини и сгради, впечатляващият Градски дворец се намира в самия център на Стария град и представлява внушителна смесица от традиционна раджпутска и моголска архитектура. Ще посетим и Джантар Мантар - обект на световното наследство на ЮНЕСКО, най-голямата от петте астрономически обсерватории, построени от махараджа Джай Сингх в периода 1727-1734 г. в Северна Индия. Нощувка в хотела.

Ден 6

ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ

ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ

След закуска отпътуване за Делхи. При пристигане в Делхи настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в хотел. 

По желание екскурзия до Мумбай

Програма за три дни в Мумбай

Полет Джайпур - Мумбай. Нощувка.

След закуска се отправяме към Виктория Терминус, който е преименуван на Чатрапати Шиваджи Терминус. Това е една от най-известните сгради в Мумбай и е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Архитектурният стил е впечатляващ и комбинира готически елементи с традиционни индийски мотиви.

Следваща спирка е Мани Бхаван – домът и музей на Махатма Ганди. Тази очарователна 3-етажна гуджарати къща е била домът на Ганди от 1917 до 1934 година. В музея ще открием библиотека и експозиции, посветени на живота и делото на Ганди, включително редица лични вещи и документи.

Продължаваме обиколката си с кратко пътуване покрай Кулата на мълчанието на хълма Малабар. Тази забележителност е свещена за парсите и е интересна заради своята културна и религиозна значимост.

Следваща спирка е Dhobi Ghat – най-голямото открито перално пространство в света. Тук ще видим как местните dhobis (перачи) работят неуморно, измивайки тонове пране по традиционен начин. Гледката на редовете бетонни кошари е завладяваща и предоставя уникален поглед към ежедневието в Мумбай.

Продължаваме с посещение на Crawford Market – едно от най-известните пазари в Мумбай. Тук ще открием хиляди малки магазини, продаващи всичко от скъпоценни камъни и бижута до месингови изделия и платинени накити. Пазарът е идеално място за покупка на сувенири и подаръци. След обиколката се връщаме в хотела за почивка и нощувка. 

Полет за Делхи. Полет Делхи - София.

Ден 7

ДЕЛХИ-СОФИЯ

ДЕЛХИ-СОФИЯ

Закуска в хотела. Tрансфер до международното летище за полет обратно към София.

Цената включва

 • Полет София-Делхи-София
 • 3 нощувки в Park Plaza / De Venture / Regent Grand (****) в Делхи
 • 1 нощувка в Howard Plaza / Clarks Shiraz / P L Palace (****) в Агра
 • 2 нощувки в Fern Residency / Ramada (****) в Джайпур
 • Общо 05 нощувки при настаняване на двойна/двойна стая
 • Ежедневна закуска на шведска маса в хотела.
 • Всички трансфери при пристигане 
 • Англоговорящ водач 
 • Езда на слонове в крепостта Амбър, Джайпур

Цената не включва

 •  Входни такси за паметници (според действителните, плащат се директно на паметниците)
 •  Разходи от личен характер като напитки, лична застраховка, бакшиши и телефонни разговори.

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 10 туристи!

Екскурзията се провежда в интернационална група с екскурзовод на английски език по време на целия маршрут

Електронна туристическа виза за Индия

Документи:

 • Снимка с паспортен формат (цветна, с бял фон).
 • Сканирано копие на страницата на паспорта с личните данни.
 • Платена такса
 • Разпечатване на визата: Разпечатайте получената e-Visa и я носете със себе си при пътуването.

Изисквания и условия

 • Паспортът трябва да е валиден поне 6 месеца от датата на пристигане в Индия.
 • Трябва да имате валиден билет за връщане или за продължаване на пътуването.
 • e-Visa позволява до 60 дни престой в Индия и може да бъде използвана за влизане през определени летища и пристанища.

Максимум два пъти в годината може да се кандидатства за e-Visa.

1 евро = 90.17 индийски рупии

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене