Екскурзия в мистичният Тибет: Пътешествие до Покрива на Света! Групово пътуване с водач на български език!

Лхаса - езерото Ямдрок - Гянце - Шигаце - Шегар - базовия лагер на Еверест - езерото Намцо


Цени от 7760.00 лв.

Ден 1

София - Лхаса

София - Лхаса

Отпътуване за Лхаса! Полет София - Франкфурт - Пекин - Лхаса.

Ден 2

Пристигане в Лхаса

Пристигане в Лхаса

При пристигането на летището в Лхаса ще бъдем посрещнати и настанени в хотела в центъра на Лхаса. Ще си починем и ще се климатизираме към голямата надморска височина през останалата част от деня. Нощувка в Лхаса.

Ден 3

Манастирите в Лхаса

Манастирите в Лхаса

Закуска. Днес ще посетим манастира Дрепунг и манастира Сера. И двата манастира са значими за сектата Гелугпа (Жълтата шапка). Дрепунг, някога най-големият манастир в света, е приютявал 10 000 монаси и е бил бившето правителствено седалище преди Потала. Сера е известен със своите оживени будистки философски дебати (достъпни от 15:00 до 17:00 часа). Вечеря за добре дошли в традиционен тибетски ресторант. Нощувка в Лхаса.

Ден 4

Дворецът Потала и храмът Джоканг

Дворецът Потала и храмът Джоканг

Закуска. Ще направим пешеходна обиколка, за да разгледаме храма Джоканг и двореца Потала. Джоканг, най-свещеното светилище в Тибет, се намира в стария град, заобиколен от улица Баркхор, известна като една от улиците за поклонение и сувенири. Дворецът Потала, признат в световен мащаб, е служил като резиденция на Далай Лама. И двете са основни места за поклонение, привличащи много вярващи. Ще разгледаме стария град на Лхаса и ще се насладим на тибетски сладък чай в местна чайна, преди да се върнем в хотела. Нощувка в Лхаса.

Ден 5

езерото Ямдрок [4441 м], Гянце [3980 м] и Шигаце [3840 м]

езерото Ямдрок [4441 м], Гянце [3980 м] и Шигаце [3840 м]

Закуска. Сутринта ще отидем до прохода Кампала [4794 м], където ще видим Ямдрок-цо, славено като едно от най-свещените и визуално зашеметяващи езера в Тибет. Кацнало на надморска височина от 4450 метра, езерото е известно с яркия си тюркоазен оттенък. Оттам ще можем също така да се насладим на връх Ножин Кангтсанг, извисяващ се на 7191 метра. След като се насладим на красотата на езерото, нашето пътуване ще продължи до Гянце. Средно голям град, разположен на 3950 метра надморска височина, известен със своята внушителна военна крепост на върха на хълм и манастира Пелкор Чоде, който е известен с това, че се помещава най-високата тибетска ступа, будистка архитектурна структура. Докато сме в Гянце, ще посетим ступата Гянце Кумбум, чудо на тибетската архитектура. След това ще се отправим към Шигаце за нощувка, вторият по големина град в Тибет.

Ден 6

Шигаце, Сакя [4280 м] и Ню Тингри [или Шегар, 4150 м]

Шигаце, Сакя [4280 м] и Ню Тингри [или Шегар, 4150 м]

Закуска. Сутринта ще посетим манастира Ташилунпо, един от шестте известни манастира на сектата с жълти шапки и известен като седалище на Панчен Лама. В манастира Ташилунпо ще видим най-голямата в света статуя на Буда Майтрея. Внушителните зали на манастира и сложните произведения на изкуството ще ни дадат поглед към тибетската духовност и култура.

След това ще посетим манастира Сакя, главният манастир на сектата Сакя и тибетския будизъм. Той е известен със своята колекция от хиляди религиозни писания и произведения на изкуството, както и с поразителния си сив и червен екстериор, който символизира името на сектата „Сакя“, което означава "сива земя". Ще се разходим около северните руини на манастира, за да усетим историята от 1000 години.

Ден 7

Манастир Ронгбук [4900 м] и базов лагер на Еверест [5150 м]

 Манастир Ронгбук [4900 м] и базов лагер на Еверест [5150 м]

Закуска. Сутринта ще влезем в Националния природен резерват Маунт Еверест, където криволичещият път ще ни отведе до прохода Гавула [5250 м]. Тук ще се насладим на спираща дъха панорамна гледка към Хималаите, включително забележителна гледка към връх Еверест, който се извисява на 8844 метра. Ще видим и четири други величествени върха над 8000 метра: връх Макалу (8463 м), връх Лхоце (8516 м), връх Чо Ою (8201 м) и връх Шишапангма (8020 м).

Ден 8

Базов лагер на Еверест и Шигаце

Базов лагер на Еверест и Шигаце

Закуска. Ако времето е благоприятно, ще имаме възможност да станем свидетели на великолепен изгрев на Еверест, като първите слънчеви лъчи превръщат планината в светещо червено зрелище.

След това ще започнем пътуването си обратно до Шигаце по магистрала G219 и G318. Ще спрем на прохода Гяцола [5200 м] за последен поглед към връх Еверест в ясен ден. Ще пристигнем в Шигаце в късния следобед и нашият водач ще ни отведе до местната зала Лангма (традиционна тибетска зала за танци). Ще вечеряме, докато се наслаждаваме на традиционни тибетски танци и представления. Нощувка в Шигаце.

Ден 9

Шигаце [5300 м] и Намцо [4718 м]

Шигаце [5300 м] и Намцо [4718 м]

Закуска. Рано сутринта тръгваме обратно към Лхаса през северната магистрала на приятелството до Дажука. Оттам ще пресечем моста над река Брахмапутра и ще се насочим през долината на север към езерото Намцо. По пътя ще минем покрай много типични тибетски села. Ще пресечем прохода Шуеге-ла, извисяващ се на над 5300 метра височина. Следобед ще пристигнем в Намцо и ще вземем автобуса за разглеждане на забележителностите до полуостров Таши Дор. Ще се насладим на спокойна разходка около Таши Дор и брега на езерото Намцо. Ще се изкачим до върха на хълма на Таши Дор за панорамна гледка към езерото Намцо, където кръглото езеро прилича на безкрайно синьо море, заобиколено от покрити със сняг планини. Ако времето позволява, ще станем свидетели на зашеметяващия залез на езерото Намцо. След това ще се върнем в окръг Дамшунг за нощувка, най-близкия град до езерото Намцо.

Ден 10

Лхаса

Лхаса

Закуска. Сутринта ще започнем пътуването си обратно към Лхаса, наслаждавайки се на красивите, обширни северни пасища заедно с планинските вериги Нйенчен Тангла. По пътя ще срещнем щастливи номадски семейства, живеещи в уютни палатки от вълна на як върху тревистите пасища. С помощта на водача ще можем да посетим някои палатки близо до пътя, което ще ни предложи уникално изживяване.

Следобед ще разгледаме Лхаса свободно сами и ще се възползваме от последния си шанс да пазаруваме сувенири по улиците на Баркхор. Нощувка в Лхаса.

Ден 11

Лхаса - София

Лхаса - София

Сутринта ще отпътуваме от летището в Лхаса. Ще дойде моментът да се сбогуваме с нашия водач и шофьор, с което ще приключи нашето пътуване. Полет Лхаса - Тиамфу -Истанбул - София.

Ден 12

Пристигане в София

Пристигане в София

Пристигане в София!

Цената включва

 • Самолетни билети София - Лхаса - София с 20 кг багаж
 • Водач - екскурзовод от България
 • Всички необходими разрешителни за Тибет.
 • Англоговорящ местен тибетски екскурзовод.
 • Тибетски наземен транспорт:
 • Частен трансфер от летището в Лхаса до хотела и обратно.
 •  Частен наземен транспорт.
 • Всички необходими входни билети.
 • Всички хотели предлагат безплатна закуска с изключение на този в базата Еверест
 • лагер.
 • 3 нощувки в хотел Tangka**** в Лхаса,
 • 3 нощувки в хотел Gesar**** в Шигаце
 • 1 нощувка в хотел Zhufeng**** в Шегар
 • 1 нощувка в хотел Shegar Pema**** в Dumxung
 • 1 нощувка в къща за гости E.B.C палатка (двойна/тройна стая, без самостоятелна баня)
 • Всички задължителни държавни данъци и такси 
 • 1 вечеря за добре дошли в традиционен тибетски ресторант
 • Допълнителните услуги включват туристическа карта, преносим кислород, тибетски билкови лекарства за височинна болест в превозното средство и бутилирана минерална вода.
 • Застраховка медицински разходи и злополука в чужбина с лимит на отговорност 50 000 евро

Цената не включва

 • Лични разходи като пране, напитки, достъп до интернет, факс, телефонни разговори и др.
 • Бакшиши за вашия водач и шофьор.
 • Допълнителни хранения извън посочените в цената включва.
 • Китайска виза

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 10 туристи!

Китайска виза

Преди всичко, българските граждани трябва да получат китайска туристическа виза (L-виза). Тази виза се издава от китайското посолство или консулство в България. Необходими документи за китайска виза включват:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване за виза.
 • Паспорт с валидност поне 6 месеца и поне две празни страници.
 • Една паспортна снимка.
 • Резервация за полетите и хотелите в Китай.
 • Покана или подробен план за пътуване, ако е приложимо.
 • Разрешително за Тибет (Tibet Travel Permit)

След като получите китайската виза, ще трябва да получите и разрешително за пътуване до Тибет. Това разрешително не може да бъде получено самостоятелно; трябва да бъде организирано чрез туристическа агенция, лицензирана от Тибетския автономен регион. Ето какво е необходимо:

 • Копие от китайската виза.
 • Паспортни данни.
 • Потвърден маршрут в Тибет, организиран чрез туристическа агенция.

Туристическата агенция ще изпрати документите ви до Тибетския туристически офис и ще получи разрешителното от тяхно име. Разрешителното обикновено се изпраща до вашия хотел в Китай или до летището в Ченду или Пекин, от където ще тръгнете за Тибет.

1 евро = 7.86 китайски юан

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене