Екскурзия в Рим - Вечният Град! 4 нощувки до фонтана ДИ ТРЕВИ! Гарантирано отпътуване!

Изключително предложение за екскурзия до Рим с 4 нощувки в сърцето на града! Организирани посещения на Ватиканските музеи и Сикстинската капела, галерия Боргезе, Колизеума, Тиволи, изкачване на купола на базиликата Свети Петър и нощна обиколка Терасите на Рим!


Цени от 1219.00 лв.

Ден 1

Рим

Рим

Отпътуване от летище София с директен полет до Рим. Пристигане на летището в Рим. Трансфер до хотела. Настаняване.
Пешеходна разходка в историческия център на Рим (включена в цената): площад "Испания" – един от най-известните площади в Рим с фонтана „Баркача“ създаден от Пиетро Бернини и неговия син Джан Лоренцо Бернини; монументалните испански стълби; колоната на „Непорочното зачатие“ със статуята на Богородица; двореца „Пропаганда Фиде“ – първия градски папски колеж за образование на католически мисионери, собственост на Ватикана;  църквата „Сант Андреа делле фрате“ с гроба на Петър Парчевич; Националната Академия „Св. Лука“- сдружение на художниците в Рим, основана през 1593 г.; фонтана „Ди Треви“ – най-зрелищният и най-големият фонтан в Рим; виа „Дел Корсо“ – главната търговска улица, разполовяваща каменното сърце на града; площад „Пиетра“ доминиран от колонадата на храма на Адриан; римския Пантеон – фамозна сграда, съхранила хилядолетна римска история, в която са погребани италиански крале и художника Рафаел; базиликата “Св. Луи” пазеща шедьоври на Караваджо; площад Навона – бароковата перла на Рим с фонтана на „Четирите Реки“, фонтана на „Нептун“ и фонтана на „Мавъра“. Свободно време за обяд. 
По желание и предварителна заявка - вечерна панорамна обиколка "Терасите на Рим" с посещения на Авентинския хълм, хълма "Джаниколо", разходка в средновековния квартал "Трастевере" и квартал Копеде. Квартал „Копеде“ е най-малкият квартал на Рим, далеч от тълпите, в който ще станете свидетели на скрит свят на причудлива и странна красота. Това е район с уникална архитектура, абсолютно удоволствие за любителите на архитектурата и фотографите, но също така е и прекрасен местен район, идеален за спокойна разходка извън утъпканите пътеки в Рим. Кварталът е фантастична смесица от декоративни стилове като Ар Нуво, Либърти и Арт Деко, с влияния на гръцкото, готическо, бароково и дори средновековно изкуство. Посещение на хълма "Джаниколо" - грандиозна тераса за панорамни гледки към Рим и фотопауза пред бюста на капитан Петко войвода. Пешеходна разходка в средновековния квартал "Трастевере" - един от най-очарователните квартали на Рим. Известен е с бохемската си атмосфера, пленяващ сърцето на всеки посетител. Спирка на Авентиснкия хълм за фотопауза. Връщане до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Рим

Рим

Закуска. Свободно време в Рим или по желание:

1. Организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с лицензиран екскурзовод на български език - 189,00 лв. 
В рамките на града-държава Ватикана в Рим се намира един от най-големите музейни комплекси в света - Ватиканските музеи. Те представляват един от най-престижните "художествени контейнери" в света, като се има предвид, че съхраняват огромното наследство от произведения на изкуството, събирани през вековете от папите. В 7-километровия изложбен маршрут на музеите можете да се насладите на велики шедьоври: сред тях е известната Сикстинска капела и папските резиденции, изписани от Микеланджело и Рафаело.

2. Посещение на площад "Св. Петър" с  величествената базилика "Св. Петър"
Базиликата Свети Петър е един от най-свещените храмове за християнския свят и една от най-големите църкви в света. От тук папата ръководи много литургии през цялата година. Няколко известни архитекти проектират храма, подчертавайки произведенията на Браманте, Микеланджело и Карло Мадерно. Базиликата е наречена Свети Петър на името на един от дванадесетте ученици на Исус, известен като Свети Петър, който става един от основателите на католическата църква и е екзекутиран в Рим и погребан там, където сега се намира базиликата. Посетителите ще се запознаят с изключително впечатляващи произведения на изкуството, като Пиета - скулптура на Микеланджело; балдахинът на Свети Петър - голям бронзов балдахин, проектиран от Бернини; статуята на Свети Петър на неговия трон и мн.др. Възможност за изкачване на купола на базиликата "Св. Петър". Една от най-впечатляващите части на базиликата е нейният невероятен купол. Дизайнът му е започнат от Микеланджело и продължен от Джакомо Дела Порта. Карло Мадерно завършва купола през 1614 г. Този купол е послужил като вдъхновение за много други катедрали и сгради, например Капитолия във Вашингтон и катедралата Сейнт Пол в Лондон. По желание: изкачване на купола на базиликата "Свети Петър". 

Свободно време. Нощувка.

 

Ден 3

Рим

Рим

Закуска. Свободен ден в Рим или по жление:

1. Организирано посещение на галерия "Боргезе" с екскурзовод на български език - 189,00 лв. при минимум четирима участници.
Галерия Боргезе е определяна като "кралицата на всички частни колекции на изкуството". Това е едно от местата, които трябва да посетите по време на вашето пътуване до Рим. Галерия Боргезе е една от най-известните художествени галерии в света. Тя е елегантен дворец и световно известен музей на изкуството с изключителни картини на художници като Караваджо, Канова и Рафаел. В галерията са изложени много от най-прочутите скулптури на Джан Лоренцо Бернини. Съхранява значителна част от колекцията на фамилията Боргезе от картини, скулптура и антики. Не само галерията привлича хиляди посетители, но и удивителните й зелени градини, които я заобикалят в третия по големина парк в Рим, на чиято територия се намира. 

2. Посещение на римския зоопарк
Биопаркът в Рим е най-старата зоологическа градина в Италия. Намира се в парка Боргезе и приютява 1144 животни. Римската зоологическа градина бързо се превърна в една от най-важните в Европа, надминавайки по красота много други европейски зоологически градини. Биопаркът сега е структура, в която девизите са опазването на видове, застрашени от изчезване, образованието по отношение на защитата на биоразнообразието и научните изследвания. Обектът е изключително подходящ за посещение от семейства с деца. 

Свободно време за разходки в парка "Боргезе", заемащ обширна площ в сърцето на града. Слави се с това, че е един от най-красивите паркове в света. Съдържа множество сгради, скулптури, паметници и фонтани, произведения на изкуството от времената на барока, неокласиката и еклектичното изкуство, заобиколени от вековни дървета, езера, италиански градини и големи открити пространства, създадени с голямо внимание. Тук се намира известната тераса "Пинчо", разкриваща панорами към Рим и към площад "Пополо", Национална галерия за модерно и съвременно изкуствоНационален етруски музей "Вила Джулия", "долината на академиите", както и паметника на Иван Вазов!

Свободно време. Нощувка. 

Ден 4

Рим

Рим

Закуска. Свободно време в Рим или по желание:

1. Организирано посещение на Колизеума, Римските форуми и Палатинския хълм с екскурзовод на български език - 189,00 лв. 
Амфитеатърът на Флавиите, по-известен като Колизеума, се смята за едно от чудесата на света. Разположен в центъра на Рим, той е най-големият амфитеатър в света. Сградата е била предназначена за битки и игри между гладиатори, симулации на лов на свирепи и екзотични животни и за морски битки. Колизеумът е най-вълнуващият от древните паметници на Рим. Именно тук гладиаторите са се срещали в ожесточена битка и осъдени затворници са се биели с диви зверове пред ревливи, кръвожадни тълпи. Две хиляди години по-късно амфитеатърът с 50 000 места е една от най-добрите атракции на Италия, привличайки милиони посетители годишно. Римският форум е бил важен както за политиците, така и за гражданите, подобно на центровете на нашите градове днес. Бил е център за религиозни, граждански и политически дейности. Римският форум е бил експонатен център на древен Рим, грандиозен квартал от храмове, базилики и оживени обществени пространства, изпълнен е с храмове от различни епохи, улици, съдебни зали и триумфалните арки на Тит и на Септимий Север. Палатинския хълм е един от най-старите райони на Рим, където сега се намират руините на храмовете и дворците на римските императори, които някога са живели там. Славещ се с величествени руини и запомнящи се гледки, Палатинският хълм е родното място на Рим. Това е мястото, където се предполага, че Ромул е основал града и където императорите на древния Рим са живели в безсрамен лукс. Археологическите разкопки са открили доказателства за селища от желязната епоха на хълма, но голяма част от това, което виждате днес, датира от римско време. Всъщност голяма част от мястото е покрито с руините на кралска резиденция от 1-ви век, която е служила като главен императорски дворец. 

2. Панорамна обиколка на Рим с туристически автобус с билет валиден 24 часа  - 69,00 лв.
Aвтобусните обиколки на Рим предоставят идеалното въведение в града и най-добрите възможности за снимки на емблематични забележителности от високо. Панорамните обиколки се провеждат по маршрут със спирки в близост до всички забележителности и атракции на Рим, които трябва да се видят. Това са забавни обиколки на Рим с открити двуетажни автобуси, които преминават покрай известни забележителности като Колизеума, Големия Цирк, площад "Венеция", Ватикана и други, със спирки, разположени наблизо, така че можете да слезете от автобуса, за да ги разгледате със собствено темпо и след това отново да се качите на автобуса и да продължите обиколките си. По време на обиколката можете да чуете предварително записани коментари, достъпни на различни езици. Можете да се включите в тези обиколки от удобно за вас място, а автобусът преминава през следните забележителности:  гара "Термини", площад "Република", църквата "Света Мария на ангелите и мъчениците" и баните на Диоклециан, базиликата "Санта Мария Маджоре", Колизеума, Големият Цирк "Масимо", площад "Венеция", Ватикана, вила "Боргезе", площад "Барберини". 

Ден 5

Тиволи

Тиволи

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободен ден в Рим или по желание:

1. Целодневна екскурзия до Тиволи с посещения на вила "Д'Есте" (ЮНЕСКО), вила "Грегориана" и вила "Адриана" (ЮНЕСКО) - 189,00 лв. при минимум четирима участници. 

Вила д'Есте в Тиволи, със своя дворец и градина, е една от най-забележителните и изчерпателни илюстрации на ренесансовата култура в нейния най-изискан вид. Новаторският й дизайн заедно с архитектурните компоненти в градината (фонтани, декоративни басейни и др.) я правят уникален пример за италианска градина от 16-ти век. Вила д'Есте е една от първите "градини на чудесата" и е ранен модел за развитието на европейските градини. Стръмно терасираните площи на вила "д'Есте" са превъзходен пример за ренесансова градина, пълна с монументални фонтани, оградени с дървета алеи и озеленени пещери. Вилата, първоначално бенедиктински манастир, е превърната в луксозно убежище от сина на Лукреция Борджия, кардинал Иполито д'Есте, в края на 16 век и по-късно е вдъхновение за композитора Франц Лист, който създава произведението си "Фонтаните на Вила д'Есте" след изкарано време тук между 1865г. и 1886 г. Преди да се отправим към градините, ще отделим време да се полюбуваме на богатите маниеристични фрески на вилата. Отвън поддържаният парк включва бълващи вода гаргойли и сенчести алеи, оградени от високи кипариси и екстравагантни фонтани, всички задвижвани само от гравитацията. Ще обърнем внимание на проектирания от Бернини "Фонтан на органа", който използва водно налягане, за да възпроизвежда музика през скрит орган, и дългата 130 метра алея на стоте фонтана. 

Вила Адриана е изключителен комплекс от класически сгради, създадени през 2 век от н. е. от римския император Адриан. Той съчетава най-добрите елементи от архитектурното наследство на Египет, Гърция и Рим под формата на „идеален град“. Вила Адриана е шедьовър, който по уникален начин обединява най-високите изрази на материалните култури на древния средиземноморски свят. Вила Адриана е изключителен остатък от Римската империя. Големият брой сгради и други структури в нея, както и колекцията от статуи и скулптури, които украсяват вътрешните и външните стаи, илюстрират вкуса и ерудицията на един от най-великите римски императори. Адриан е бил човек с огромна култура, който лично ръководи изграждането на вилата и вдъхновен от пътуванията си през обширната си империя, той пренася най-доброто от разнообразните култури обратно в този дворцов комплекс.

Вила Грегориана е най-живописното място в целия регион Лацио. С големия си водопад, спускащ се на 120 метра в долина с буйна растителност, между скали, клисури, пещери, останки от древни сгради и непрестанния рев на водата, паркът на Вила Грегориана в Тиволи предлага едно от най-евокативните места в цял Лацио. Между природа, археология и грандиозно произведение на хидроинженерството, това е уникално място, което омагьосва всеки, който се осмели да отиде там. Паркът на Вила Грегориана е проектиран през 1832 г. от папа Григорий XVI, за да сложи край на катастрофалните наводнения, причинени в Тиволи от река Аниене. Работата е завършена само за 2 години и е открита през 1835 г. В първоначалното сухо корито на реката Григорий XVI е изградил впечатляваща романтична алея, виеща се през дерета издълбани от реката в мекия варовиков туф и останките от древни сгради.

Трансфер до летището за директен полет от Рим за София. Пристигане в София вечерта.

 

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум четирима участници!

Хотелите се намират на пешеходно разстояние от фонтана ди Треви и площад Испания! Не се предлагат хотели в района на гара "Термини"! Изборът ни за местоположение на хотелите по програмата е ключов за незабравимите ви мигове в Рим! 

Полетните разписания са със сутрешни или обедни/следобедни пристигания в Рим и вечерни завръщания в София! 

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене