Чили


Цени от 0.00 лв.

Ден 1

София - Сантяго де Чили

София - Сантяго де Чили

Отпътуване от летище София за полет до Сантяго де Чили. 

Ден 2

Сантяго де Чили

Сантяго де Чили

Посрещане на летище Сантяго и трансфер до хотела. Настаняване в хотел в Сантяго де Чили. Нощувка.

Ден 3

Посещение на винарна Конча и Торо

Посещение на винарна Конча и Торо

Закуска в хотела.

Полудневен тур. Отправната точка е вашия хотел в Сантяго. Пътуването до винарната трае около 45 минути с кола. Посещението започва от площад Дон Мелчор, където топло ще ви посрещне двуезичен гид. С негова помощ ще се насладите на разходка до лозята в Пирке, където ще дегустирате легендарното бяло вино Касиеро дел Диабло, известно с деликатните си аромати и вкусове. С чаша в ръка, всеки посетител на стария парк ще се върне 100 години назад, когато е създадена резиденцията на семейство Конча и Торо. Имението и лозята около него разказват своеобразна история за развитието на лозарството, културата и технологиите в региона. В местната изба ще опитате и Мерло Касиеро дел Диабло, докато слушате увлекателните разкази на гида за методологията и материалите, които се използват във винопроизводството тук. Ще видите старите съоръжения и ще пробвате сорта, който прави чилийското вино популярно в цял свят - Каберне Совиньон Касиеро дел Диабло. С това обиколката приключва и се връщате в хотела.

Ден 4

Сан Педро де Атакама - Вале де ла Луна

Сан Педро де Атакама - Вале де ла Луна

Отпътуване за летище Сантяго и полет до Калама. Трансфер от летище Калама до Сан Педро де Атакама.

Следобед - отпътуване от хотела към Вале де ла Луна. Часът на тръгване варира в зависимост от сезона -15:30 през лятото и 14:30 през зимата, след предварително потвърждение. Веднъж стъпили в Сан Педро де Атакама, няма да можете да пропуснете уникалната Лунна долина. Тук някога е имало езеро, а днес в тази своеобразна падина Кордилера де ла Сал, се открива чуден пейзаж от сол и глина. Запомнящата се картина е дело на водата и вятъра, които смело са творили в продължение на милиони години. Разходката ще продължи до каньона Трес Мариас, до Дуна Майор и Амфитеатъра - всички тези екстравагантни форми ще ви оставят без дъх и ще ви накарат истински да се възхитите на величието на природата. В късния следобед ще се отправите към Пиедра дел Койоте, за да видите една от най-вълнуващите гледки към Лунната долина и да запечатате спомена от неповторимия залез с незабравими цветове. Връщане в хотела. Пренощуване.

Ден 5

Сан Педро де Атакама - Лагуната Седжар - Тебинкуинче - астрономическа обиколка

Сан Педро де Атакама - Лагуната Седжар - Тебинкуинче - астрономическа обиколка

В тази обиколка ще посетите невероятната Лагуна Седжар, в която ще имате възможност да се потопите и да изпитате нови усещания, благодарение на високата концентрация на сол в нейните води. Ще видите също красивите езера Охос дел Салар и лагуната Тебинкуинче. Около 22:00 часа ще се насочите към покрайнините на Сан Педро, където ще наблюдавате небето с висок клас телескопи - механични и дигитални. Ще съзерцавате планети, галактики, звезди и съзвездия. Експерт-астроном ще увлекателно ще ви разкаже за знанията по астрономия на древните хора в Латинска Америка и за връзката между Космоса, географията и културата на Атакама. Връщане в хотела. Настаняване.

Ден 6

Сан Педро де Атакама - разходка до солниците

Сан Педро де Атакама - разходка до солниците

В 8:00 часа сутринта напускате хотела, за да посетите солниците в граничния регион между Чили, Аржентина и Боливия. Ще пътешествате през обширната Калдера де ла Пакана, известна с изумителните си гледки, с влажните зони и солници. Това е същинско Чудо на света, където богата палитра от цветове рисува невероятен пейзаж на надморска височина над 4000 метра.

В 14:00 часа - връщане в хотела.

Ден 7

Гейзери Ел Татио - Мачука

Гейзери Ел Татио - Мачука

Закуска и отпътуване към гейзерите Ел Татио. Обиколка на гейзерното поле

Трансфер Сан Педро де Атакама - летище Калама

В 5:30 часа - отпътуване от хотела в Сан Педро де Атакама. Часът подлежи на потвърждение. Екскурзията започва съвсем рано сутринта, за да имате време да разгледате едно от най-забележителните геотермални полета в света - Ел Татио. Заобиколени от вода и пара, ще се насладите на красотата на Андите. На фона на екзотичния пейзаж, ще ви поднесат зареждаща закуска. След нея ще посетите Позон Рустико и естествените горещи извори. На обратния път, освен живописни пейзажи, ще имате удоволствието да видите местната флора и фауна в нейното многообразие. Крайната точка на тази разходка село Мачука - място, в което са живели предците на пастирите на стада лами. Ще наблюдавате флората и фауната около река Путана - викуни, лами, нандуи, фламинго, патици и чайки. Трансфер до летището. Нощувка в хотел близо до летище Сантяго.

Ден 8

Летище Сантяго – летище Матавери – Аху Акиви (7-те изследователи)

Летище Сантяго – летище Матавери – Аху Акиви (7-те изследователи)

Отпътуване от летище Сантяго. Пристигане на летище Великденски остров. На летището ще ви приветстват, като ви поставят огърлица от цветя. Следва трансфер до избрания от Вас хотел. Обиколката ни започва около 15:00 часа от Ханга Роа до Аху Акиви - това е първият научно възстановен Аху на острова през 1960 г. Този Аху се намира в центъра на острова и се състои от седем изследователи, чиито статуи са обърнати към изгряващото слънце. Легендата разказва, че тези 7 души са били изпратени тук, за да изучат обстановката, преди пристигането на Хоту Матуа..

Екскурзията продължава с посещение на кариерата Пуна Пау, която се намира в малък кратер от червена лава. Тук ще видите уникалните Pukao - своеобразни украшения на главите на статуите. Някои от тях са изоставени, без да са довършени. Интересното пътуване ще завърши в Аху Хури до Уренга, известен със своята статуя с четири ръце. Този Моаи е наречен “астроном”, защото е подравнен с южното зимно слънцестоене (21 юни). Късно през нощта ще се върнете в Ханга Роа.

Ден 9

Великденски остров - Маршрутът Хоту Матуа: Аху Акаханга - Тонгарики - Вулкан Рано Рараку - Плаж Анакена

Великденски остров - Маршрутът Хоту Матуа: Аху Акаханга - Тонгарики - Вулкан Рано Рараку - Плаж Анакена

Закуска в хотел на Великденския остров.

Отпътувайки от град Ханга Роа около 9:00 часа. ще се отправите към Аху Акаханга, наричана още платформата на краля. Според легендата гробницата на Хоту Матуа се намира близо до това място. Тук ще откриете 4 платформи, 12 Моаи, 8 Пукао и към вътрешността на тази Аху (каменна платформа), можете да разгледате едно от най-добре запазените села на острова.  След това ще продължите пътуването до Аху Тонгарики, която със своите 15 моаи е най-голямата Аху на острова. Следвайки маршрута, ще откриете Аху Те Пито Кура, където се намира най-високата статуя на острова, издигната на Аху, Моаи Паро, характеризиращ се с 10 метра височина и тежест от 85 тона. До този церемониален храм се намира голям сферичен камък, който се идентифицира като пъпа на света (Те Пито или Те Хенуа) и според легендата е бил донесен на острова от Хоту Матуа в неговата лодка. Продължавайки своето пътуване, ще пристигнете в Аху Нау Нау - храм със сложна конструкция, обусловена от това, че е създаден на различни нива. Тук има 5 Моаи с Пукао и характерни петроглифи на гърбовете на статуите. Пътешествието продължава към вулкана и кариерата Рано Рараку, където са издълбани повечето Моаи на острова, като е използвана вулканичната скала от вътрешните и външните му склонове. Могат да се видят почти 400 моаи в различни етапи на обработка. За да завършите своето приключение, ще се насочите към прекрасния плаж Анакена - забележителен със своя бял коралов пясък, избран за посрещането на Арики Хоту Матуа и нейната сестра Аварейпуа. Анакена носи името на малка пещера в съседно тясно заливче. Връщане в селището Ханга Роа. Общата продължителност на екскурзията е 8 часа. Нощувка на Великденския остров.

Ден 10

Пещера Ана Каи Тангата - Вулкана Рано Кау - Церемониално селище Оронго

Пещера Ана Каи Тангата - Вулкана Рано Кау - Церемониално селище Оронго

Закуска в хотел на Великденския остров. Обиколката ще започне около 09:00 часа от Ханга Роа. Ще се отправите към естествената пещера Ана Каи Тангата, където ще видите популярните пещерни рисунки, изобразяващи птици. Пътешествието продължава с посещение на вулкана Рано Кау, откъдето хиляди туристи наблюдават най-големия кратер на острова и един от най-големите запаси от прясна вода в региона. В края на тура ще разгледате церемониалното селище Оронго - великолепно, древно церемониално градче, разположено на западния връх на вулкана Рано Кау. В него са били изградени 53 елипсовидни къщи със стени от плочи и малък квадратен вход, който гледа към морето. Според легендата, тук се е провежда най-важната церемония от втория период на острова - избирането на Тангата Ману (човек-птица). Ритуалът спира да съществува преди около 150 години, когато се заселват първите християнски мисионери. Около 13:00 часа се прибирате в селото. Нощувка на Великденския остров.

Ден 11

Великденски остров - свободен ден (по избор)

Великденски остров - свободен ден (по избор)

Закуска в хотел на Великденския остров.

Имате няколко възможности, които не са включени в цената на екскурзията:

Обиколка Те Ана

Час на тръгване: 09:30 часа

Продължителност: 3 до 4 часа

Тази обиколка е за любители на пещери. Ще посетите някои от най-важните пещери на острова и ще разберете как жителите му са успели да оцелеят, въпреки недостига на ресурси и лошите метеорологични условия. Ще научите интересни факти за вулканичния произход на острова и неговото географско образуване.

 

Трекинг приключение

Час на тръгване: 09:30 часа

Продължителност: 3 до 4 часа

Ще тръгнете от град Ханга Роа и ще посетите част от северозападния бряг на Рапа Нуи, Аху Акапу, пещерата Какенга, Те Пора, Те Паху и накрая Аху Те Пеу. Връщане в 14:00 часа.

 

Конна езда до пещерите на Великденския остров

Час на тръгване: 09:00 или 14:30 часа.

Продължителност: 4,5 часа. Отправната точка е вашия хотел на Великденския остров. В този ден ще се насладите на уникална конна езда до зоната на пещерите. Това са пещери, които са били са били използвани като жилищни центрове, като място за погребение и като убежище по време на война. Ще яздите до Ана Какенга и пещерите, разположени на северозападния крайбрежен край на острова. До там се стига през тунел на нивото на земята. След това ще продължим към пещерата Ана те Паху. Това е малко посещавано място на острова, отличаващо се с невероятната си красота. Конната разходка ще продължи към Аху Акиви - важен свещен олтар и платформа на острова. Ездата ще завърши в Маунга Роихо.

Ден 12

Великденски остров – Сантяго

Великденски остров –  Сантяго

Закуска в хотела на Великденския остров. В предварително уговорен час - трансфер до летище Матавери и сувенир от острова.

Нощувка в хотел на летище Сантяго.

Ден 13

Летище Сантяго – Пуерто Наталес

Летище Сантяго – Пуерто Наталес

Посрещане на летище Пуерто Наталес и трансфер до хотела. Настаняване в Пуерто Наталес.

Ден 14

Екскурзия до Национален парк Торес дел Пайне

Екскурзия до Национален парк Торес дел Пайне

Отпътуване от хотела и целодневна екскурзия до Националния парк Торес дел Пайне, с посещение на Сила дел Диабло, пещерата Милодон, Лагуна София, Кордилера Прат, Лаго Портеньо, Лаго и Сиера дел Торо, Сиера Балена, Куернос дел Пайне, Лаго Грей, Пейн Река, Салто Гранде, Мирадор дел Лаго Норденскьолд, Лаго Сармиенто, Лагуна Амарга, Каскада Пейн. В края на деня - връщане в Пуерто Наталес и настаняване в хотела. За този ден е предвиден обяд по време на екскурзията. Настаняване в Пуерто Наталес.

Ден 15

Плаване по ледниците Балмаседа и Серано

Плаване по ледниците Балмаседа и Серано

Отпътуване от хотела до местен кей, откъдето ще започне вашето плаване към ледниците Балмаседа и Серано. Това пътешествие ще продължи около 4 часа, а крайната му точка е националния парк Бернардо О’Хигинс. По време на пътуването ще наблюдавате първите местни ферми за добитък, колонии от корморани и морски лъвове, букови гори, водопади и скали - идеалният дом на величествения кондор. Когато доплавате до сушата - на докинг зоната "Пуерто Торо", ще се отправите на кратък преход до ледника Серано. По време на прехода ще пресечете гората и брега на езерото. Включен е обяд в Естансия Пералес. Estancia Perales. Връщане в Пуерто Наталес. Настаняване в Пуерто Наталес.

Ден 16

Пуерто Наталес - Сантяго де Чили - София

Пуерто Наталес - Сантяго де Чили - София

Трансфер от хотела до летище Пуерто Наталес за директен полет до Сантяго де Чили. Отпътуване за България. Пристигане на летище София. 

Цената включва

- Самолетни билети София – Мадрид – Сантяго ди Чили – Мадрид – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж;
- Всички вътрешни полети с включен ръчен багаж (до 10 кг) и чекиран багаж (до 23 кг)

- 14 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* по програма;

- Лицензирани местни екскурзоводи

- Всички трансфери 

- Професионален водач-преводач от Уеб Турс с дългогодишен опит в пътуванията в Южна Америка;

- Всички индивидуални екскурзии, посочени в програмата

- Входна такса за парковете в Атакама и Патагония

- Обяд по време на целодневна екскурзия до Торес дел Пайне

- Обяд в Estancia Perales за цял ден навигация до ледниците Balmaceda & Serrano

- Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30000 щ.д. за лица до 65 г.

Допълнителна информация

Цената на пътуването е валидна за група от минимум 15 туристи;
Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене