Истанбул


Ден 1

Одрин - Истанбул

Одрин - Истанбул

24.05.2024 г. – 06:00 ч. – отпътуване от София за Истанбул. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. Продължаване към Истанбул. Пристигане. Настаняване в хотела. Свободна вечер в старата европейска част на Истанбул. Нощувка.

Ден 2

Истанбул

Истанбул

25.05.2024 – Закуска. Пешеходна обиколка на старата европейска част на Истанбул с местен екскурзовод на български език: пл. „Султан Ахмед“; пл. „Хиподрума“; Синята джамия (отвън); Йеребатан сарай (отвън), „Св. София”. Посещение с местен екскурзовод на музея "Св. София" и двореца "Топ Капъ" - център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на покрития пазар "Капълъ чарши" или Египетския пазар. При посещение на „Св. София“ е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. По желание: разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква "Свети Стефан". Свободно време. Нощувка. 

Ден 3

Долмабахче

Долмабахче

26.05.2024 – Закуска. Посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" - бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва

- транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

- 2 нощувки със закуски в хотел "Dalan"*** в Истанбул 

- пешеходна разходка в Одрин

- пешеходна разходка с местен екскурзовод в историческия център на Истанбул

- посещение с местен екскурзовод на двореца "Топ Капъ" и музея "Св. София" (входните такси се заплащат на място).

- посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" (входната такса се заплаща на място)

- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

- туристическа такса

- водач от България

Цената не включва

- вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора

- разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод и посещение на българската църква "Св. Стефан" (1 ч. и 45 мин.)

- входни такси за двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (1500 TL), двореца "Долмабахче" (1050TL)

- входна такса за "Св. София" - 25 евро

- входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

- бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

- ползване на слушалки (около 3 евро на ден)

Допълнителни услуги

- разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод и посещение на българската църква "Свети Стефан" (1 ч. и 45 мин.): 45,00 лв. при минимум 20 туристи

- вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела и обратно, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе): 110,00 лв. при минимум 20 туристи

Допълнителна информация

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Валутeн курс: 1 EUR=28.00 TRY

Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 10.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене