Екскурзия в Северна Гърция

Комотини - Александруполис - Кавала


Ден 1

СУФЛИ - КОМОТИНИ

СУФЛИ - КОМОТИНИ

Отпътуване от София по маршрут Суфли - Комотини. Пристигане в Суфли - градът на коприната. Известен е с традиционните си къщички, познати като „пашкули“, плетенето и коприната, лозарството, виното, ракията и отличните меса - за пример традиционната саздърма. Посещение на музея на коприната. Свободно време. Отпътуване за Комотини. Настаняване и пешеходна разходка в центъра на града. Комотини започва живота си като византийска крепост, построена от император Теодосий през 4 век сл. Хр. Руините на тази четириъгълна структура все още могат да бъдат намерени северозападно от централния площад. В града има няколко музея - археологическия, византийския и фолклорния музей. В близост до централния площад се намира общинския открит театър, който е домакин на много културни представления и събития. В сърцето на Комотини се намират вечнозеленият общински централен парк и високият 15 м мемориал на героите от Втората световна война, известен сред местните като „Мечът“. Обновеният централен площад или наричан още "Площада на мира" е центърът на оживен нощен живот, подсилен от огромния брой студенти, живеещи тук. Старият търговски център е много популярен сред туристите, тъй като в него се помещават традиционни магазини и работилници, които отдавна са изчезнали от други гръцки градове. В допълнение, в северозападните покрайнини на града (Неа Мосинуполи) местните жители и туристите се стичат в модерен търговски център: парк "Космополис", в който се помещават универсални магазини, магазини, супермаркети, кинокомплекс, кафенета и ресторанти. Районът, простиращ се от Космополис до Ифаистос, постепенно се превръща в дестинация за шопинг. Свободна вечер. Нощувка. 

 

Ден 2

АЛЕКСАНДРУПОЛИС

АЛЕКСАНДРУПОЛИС

25.05.2024 – Закуска. Свободно време за разходки в Комотини или по желание: екскурзия до Александропулис.

Отпътуване за Александруполис. Пешеходна разходка - крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар и пристанището. Посещение на Митрополитската църква "Свети Никола" и българското училище. Свободно време за плаж. Отпътуване обратно към Комотини. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 3

КАВАЛА

КАВАЛА

26.05.2024 – Закуска. Отпътуване за Кавала. Пристигане в град Кавала. Пешеходна разходка: църквата "Св. Богородица", пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала. Свободно време за разходка по крайбрежието, кафе и шопинг. Ще имате възможност да се насладите на вкусна кухня в някоя от крайбрежните таверни на града. Отпътуване за София. Пристиагне в София вечерта.

Цената включва

- транспорт с туристически автобус
- 2 нощувки със закуски в хотел 3*** в Комотини
- пешеходни разходки в Комотини и Кавала с екскурзовод на български език
- водач-екскурзовод на български език
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- описаните допълнителни услуги
- входни такси в туристическите обекти и музеи
- разходи от личен характер
- туристическа такса (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване" 

Допълнителни услуги

- екскурзия до Александруполис: 30,00 лв. (екскурзията се потвърждава при минимум 25 записани)
- гръцка вечер с музика на живо: 59,00 лв. (включва тристепенно меню, неограничена консумация на местни безалкохолни напитки и вино и музика на живо)

Допълнителна информация

Минималният брой необходим за провеждане на екскурзията е 40 туристи!

Необходимите документи за български граждани за пътуване до Гърция са лична карта или паспорт с валидност минимум 6 месеца към датата на прибиране.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
За Двама
Защитете пътуването си!
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене