Екскурзия в Тоскана - 4 нощувки във Флоренция

Болоня - Флоренция - Сиена - Монтериджони - Сан Джиминяно - Волтера - Пиза - Черталдо - галерия Уфици - вила Петрая


Цени от 929.00 лв.

Ден 1

Флоренция

Флоренция

Отпътуване от летище София с директен полет до Болоня. Посрещане и отпътуване за Флоренция - градът на изкуствата и "люлка на Ренесанса". Започваме със спирка на панорамната тераса "Пиацале Микеланджело" предлагаща величествени гледки към Флоренция и околностите й. Ще затаим дъх пред магическият силует на Флоренция, която погледната отгоре е неповторимо изживяване. Продължаваме с пешеходна разходка в историческия център на Флоренция, в която ще се запознаем с най-важните й сгради и площади - кулата на старата монетарница, бреговете на р. Арно, площад "Санта Кроче" с базиликата "Саната Кроче" и паметника на Данте Алегиери; площад "Сан Фиренце" с базиликата "Сан Филипо Нери" и двореца "Гонди"; музеят "Барджело"; кварталът на Данте; катедралния площад с фамозната катедрала и баптистерия; първият градски дворец на Медичите; площад "Сан Лоренцо" с едноименната базилика; гробниците на Медичите; виа "Торнабуони" ; площад "Санта Тринита"; фонтанът "Порчелино"; площад "Синьория"; моста на златарите. Настаняване. Свободно време. Нощувка. 

Ден 2

Сиена - Монтериджони

Сиена - Монтериджониекскурзия-тоскана-флоренция-пиза-сиена-ekskurzia-toskana-florencia-pisa-siena-italia-1екскурзия-тоскана-флоренция-пиза-сиена-ekskurzia-toskana-florencia-pisa-siena-italia-2

Закуска. Свободно време във Флоренция или по желание: целодневна екскурзия до Сиена и Монтериджони.

Отпътуване за Сиена - средновековното сърце и душа на Италия! Благодарение на своите средновековни сгради и уникални традиции е сред градовете от световно значение в листата на ЮНЕСКО. Пешеходната ни разходка в Сиена започва от порта "Сан Марко", която ни въвежда в квартала на "охлювитe", параклисът "Мадона дел Розарио", ще минем през квартала на "костенурките" и квартала на "вълните" и ще достигнем символа на Сиена - площад "Кампо" - автентичното сърце на града и един от най-старите площади в Европа, където всяка година се провежда историческото състезание Палио. На фона на площада стои елегантният дворец "Публико" - днес дом на градския музей, който съхранява велики шедьоври на изкуството, като необикновените фрески от Амброджо Лоренцети - най-известният цикъл на светски тематични фрески от Средновековието. Ще продължим към площад "Постиерла", за да се полюбуваме на други паметници на града, като кулите - важно архитектурно свидетелство за средновековната цивилизация. Пристигайки на този площад ще открием детайл, който вече сме забелязали в други точки от нашето пътуване - многобройното присъствие на капитолийски вълчици. Ще продължим към древната градска зона на Сиена. Разхождайки се по този древен маршрут, вниманието ни ще бъде привлечено от присъствието на занаятчийските работилници, които заедно с благородническите дворци придават излъчване на изискана елегантност. Ще видим и двореца "Киджи-Сарачини" - дом на академия "Киджана" - една от най-важните институции на световната музикална сцена, основана през 1932 г. от граф Гуидо Киджи Сарачини. Продължавайки по очарователните средновековни улици, ще останем безмълвни, когато внезапно се озовем пред катедралата. Построена между 12-ти и 14-ти век, катедралата в Сиена е един от най-възхитителните примери за готическа архитектура в Италия, особено заради фасадата си, построена в края на 13-ти век по проект на Джовани Пизано. В интериора си съхранява някои шедьоври на най-известните италиански майстори - произведения на Донатело, Пинторикио, ранни скулптури на Микеланджело, скулптурите на великия Джан Лоренцо Бернини и амвона от Никола Пизано - все ключови произведения на италианското средновековно изкуство. По желание: организирано посещение с екскурзовод  на катедралата "Санта Мария Асунта" и монументалния комплекс "Санта Мария дела Скала". По желание: обяд в типична сиенска тратория. Свободно време. Отпътуване за Монтериджони - едно от най-старите, запомнящи се и разпознаваеми селца в Тоскана. Истински мираж за тези, които искат да се потопят в Средновековието. Неговите плътно изплетени калдъръмени улици не са претърпели голяма промяна през изминалите векове, а градските му стени са все още непокътнати. Крепостта му е спомената от върховния поет Данте Алигиери в "Божествена Комедия", а разхождайки се в селцето ще видим 14 внушителни кули, от които се разкриват панорами към Сиена. Панорамна пешеходна разходка по крепостните стени на Монтериджони. Отпътуване за Флоренция. Свободно време. Нощувка. 

Ден 3

Сан Джиминяно - Волтера

Сан Джиминяно - Волтера

Закуска. Свободен ден във Флоренция или по желание: целодневна екскурзия до Сан Джиминяно и Волтера.

Отпътуване за Сан Джиминяно - известен като "Градът на изящните кули" и прочут със средновековна си архитектура, градът е разположен по върховете на няколко хълма и образува незабравим силует.  Градът е определен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, но е популярен е още и с шафрана, златната шунка, сиренето "пекорино" и бялото си вино "Вернача ди Сан Джиминяно", произведено от древния сорт грозде "Вернача", който се отглежда по пясъчните хълмове в района. Пешеходната разходка ще ни въведе в приказната му средновековна атмосфера и ще видим катедралния площад, площада на цистерната, сградата на средновековната община, картинната галерия и отличителните средновековни кули. Ще завършим разходките си в крепостта "Рока Монтестафоли" за красиви гледки към хълмовете на Тоскана. По желание: организирано посещение с екскурзовод на катедралата на Сан Джиминяно съхраняваща стенописи описани от ЮНЕСКО като „произведения с изключителна красота“. Свободно време. Отпътуване за "Tenuta Torciano" - италианска луксозна винарна специализирана в производството на вино с над 300-годишна история. Време за дегустация на местни вина и деликатеси. Отпътуване за Волтера - прекрасно градче сред хълмовете на Тоскана със славна история. В миналото е бил един от главните градове на древна Етрурия, но също така и важна епископска власт през Средновековието. Пешеходната разходка ще ни запознае с площада на първенците, катедралата "Санта Мария Асунта"; музея на етруските "Марио Гуарначи"; "Eкомузея на алабастъра" разказващ за занаятчийската вековна традиция в региона. Ще продължим към римския театър, крепостта на Медичите и археологическата етруска зона. Свободно време. Отпътуване към Флоренция. Нощувка.

Ден 4

Пиза - Черталдо

Пиза - Черталдо

Закуска. Свободно време във Флоренция или по желание: целодневна екскурзия до Пиза и Черталдо. 
Отпътуване за Пиза - градът на "чудесата", известен с наклонената си кула и очарованието на древна морска република. Днес Пиза е прекрасна туристическа дестинация в центъра на Тоскана, музей на открито и оживен град, пълен със събития и гъмжащ от млади хора. Градът заедно с "Площада на Чудесата" са бижута с необикновена красота. Град на изкуството и богат на история и култура, Пиза дължи световната си слава на монументалния "Площад на Чудесата", обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1987 г. Организирана обиколка на "Площада на Чудесата": баптистериума "Сан Джовани" - най-големия в света; катедралата "Санта Мария Асунта" и Наклонената Кула. По желание: изкачване на Наклонената кула в Пиза. Пешеходна разходка в историческия център на Пиза: ренесансовия площад "Кавалиери", виа "Борго Стрето" известна с портиците си, живописния площад "Ветовалие", средновековната кула "Кампано" и крайбрежията на река Арно, където ще видим древните църкви "Санто Сеполкро", "Санта Мария дела Спина" и "Сан Паоло а Рипа". По бреговете на реката ще видим и най-красивите градски ренесансови дворци като двореца на Медичите, кралския дворец и др. Свободно време по търговските улици на Пиза. Отпътуване за Черталдо - градът на Джовани Бокачо - известният италиански поет от 14 век, написал Декамерон и живял в Черталдо през голяма част от живота си. Това е причудлив и очарователен град с красиво запазена средновековна архитектура и спокойна атмосфера, славещ се с ненадминати гледки към Тоскана. В сърцето на стария център има много паметници и исторически сгради свързани с историята на региона. Изкачване с фуникуляр до историческия център на Черталдо за пешеходна разходка: двореца "Преторио" - характерен с отличителната си фасада от гербове и теракотни детайли; църквата "Сан Томазо и Просперо", в която се помещават отличителни творби на флорентинския ренесансов художник Беноцо Гоцоли; къщата-музей на Бокачо - изследователска институция, изцяло посветена на произведенията на литературния гений; църквата "Св. Якоб и Филип", в която е погребан Бокачо.  Градът се гордее с трите си напълно запазени средновековни градски порти, които все още свързват стария градски център с модерната му част. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Нощувка.

Ден 5

Флоренция

Флоренция

Закуска. Свободно време във Флоренция или по желание: посещение на галерия "Уфици" - една от най-престижните галерии в света известна със своите изключителни колекции от антични скулптури и ренесансови картини. Колекциите съдържат абсолютни шедьоври на изкуството за всички времена - достатъчно е да споменем имената на Джото, Симоне Мартини, Пиеро дела Франческа, Беато Анджелико, Филипо Липи, Ботичели, Мантеня, Кореджо, Леонардо, Рафаело, Микеланджело и Караваджо. 

По желание: посещение на вилата на Медичите "Петрая" - впечатляваща провинциална резиденция, включена в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство, построена върху панорамна тераса в покрайнините на Флоренция. Смята се за една от най-красивите и известни вили на Медичите, разположена на панорамна позиция с изглед към град Флоренция.

Следобед: трансфер до летището в Болоня за директен полет до София. Пристигане на летище София.

 

Цената включва

- самолетен билет София - Болоня - София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40/30/20 см.
- 4 нощувки със закуски в хотел 3*** в историческия център на Флоренция
- туристическа програма във Флоренция
- слушалки по време на пешеходните разходки
- екскурзоводско обслужване на български език
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

- изброените допълнителни услуги
- входни такси в туристическите обекти и музеи
- разходи от личен характер
- туристическа такса - около 5 евро на човек на нощувка (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
- застраховка "Отмяна на пътуване" 

Допълнителни услуги

- допълнителен салонен багаж PRIORITY с максимален размер 55x40x23 и до 10 кг. в двете посоки: 99,00 лв.
- чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки: 149,00 лв.
- целодневна екскурзия до Сиена и Монтериджони: 139,00 лв.
- целодневна екскурзия до Сан Джиминяно и Волтера: 139,00 лв.
- целодневна екскурзия до Пиза и Черталдо: 149,00 лв.
- организирано посещение на галерия "Уфици": 99,00 лв.
- организирано посещение на вила "Петрая" на Медичите: 49,00 лв.
- билет за изкачване на кулата в Пиза: 49,00 лв. (Посещението отнема около 30 минути, необходимо е изкачването на 251 стъпала)

Допълнителна информация

Екскурзията се потвърждава при минимум 15 записани туристи!
Екскурзовод на групата: Филип Барух
- Към момента не са обявени здравни и медициснки изисквания свързани с пътуването.
- Българските граждани пътуващи за Италия е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 
           
Плащане с карта
© Уеб Турс ЕООД Всички права запазени
  Дестинации
Почивки
Чартъри
Екскурзии
Празници
За деца
ШОПИНГ ТУРИЗЪМ
Уикенди в Европа
Круизи

Културни събития
Изкуство
Увеселителни паркове
Меден месец
Екзотика
С деца на море
За Двама
Круизи
Блог
Календар

Вход за клиенти

Търсене